Skrivet av: soli01 | 12 januari 2009

Varför detta vänster-hat mot Israel

Jag har försökt att inte vara någon sorts domare när det gäller den just nu aktuella konflikten mellan Israel och Hamas. Att det eskalerat och blivit ett fullt krig där måste vi mera nyktert se vad som orsakat just detta nu uppkomna läge,

Det är ju inte ens fel att man träter och Israel har hållit en mycket strikt kontroll över sina öppningar mot Palestina och detta har de säkert haft anledning till. Det har varit för att skydda sina medborgare mot självmordsbombare. Muren är ju även en sådan åtgärd. Har detta nu varit fel? Ja, det har tydligen blivit allt för omfattande och detta har givetvis retat upp palestinierna. Inget konstigt i detta .
Nu finns det som bekant en fraktion som heter Hamas och som verkligen har en extrem inställning och det är att Israel ska bort från kartan. Hur tacklar man som stat en sådan uppfattning? Jo, man måste försvara sig. Nu är Israel en stark stat när det gäller denna del och utnyttjar givetvis sin ställning.

Här kommer ”ett gäng” som vill i slutändan ha bort Israel och då måste de givetvis agera. De har blivit dagligen under en lång tid beskjutna med raketer, som inte skadat i större omfattning, men tålamodet har nu tagit slut. Något måste göras åt förhållandet och säg den som inte skulle göra likadant.

Nu kryper motsåndaren in bland civilbefolkning i Gaza och vill på detta sätt få den allmänna opinionen i övriga världen att reagera. Det visar sig att de verkar ha fått övriga världen med sig i sin satarniska uträkning. Nu fordrar FN, EU osv att Israel omgående ska dra tillbaka sina trupper och det är så Hamas vill ha det. Då vinner de ju detta krig och något som Israel aldrig vill vidkännas. Det är vad jag tror.

Har varit in på CB:s blogg och där florerar det av Hamassympasitörer och det är oftast en ensidig propaganda som luktar illa. Nu är snart alla mot detta lilla land som i slutändan vill överleva och vi får hoppas att det finns krafter i Palestina, bl a Abbas, som kan framledes förhandla fram en slutlig lösning och att även Palestina kan bli en stat, som är ett måste för en varaktig fred. men som i dagens läge är ganska långt borta.

Annonser

Responses

 1. I den här frågan tänker jag inte kommentera så mycket. Dock är väl Gaza ett getto? Du borde läsa på och se hur dom blir behandlade där inne. Israel har USA i ryggen. Vad har palestinierna?

 2. Helena,

  Om inte annat har de Iran och Hisbolla.
  Iran vågar ingen västmakt stöta sig med som vi sett de senaste åren.
  Iran fullkomligt pumpar in missiler till Hamas, det är ju det som är upprinnelsen till detta krig.
  Även jag tycker att Israel överreagerar, men det är fullständigt omöjligt i denna konflikt att påstå att endast en bär skulden.

 3. Helena Palena – jag läser och läser . 🙂 Det är så mycket info om detta krig och man får givetvis vara vaksam på all denna propaganda som strömmar ut från olika håll.
  Håller med Dig mrmahalland01 vad beträffande Iran och vissa andra som ser till att det finns raketer. Det är förvånsvärt lite om denna del och som är det direkta upphovet till att Israel gick in i Gaza och nu försöker rensa bort dessa ramper och införselsvägar. Jag stöder Israel helt i denna konflikt, men det är som alltid i krig att den civila delen får lida och nu får vi hoppas att den kan bli så liten som möjligt. Hamas bär det största ansvaret i den just nu uppkomna situationen och detta tål att upprepas!

 4. Nu kommer en godnattsaga.

  Storasyster tyckte att lillebrors rum var finare än hennes, så hon såg till att i alla fall få ha sitt skrivbord där.
  Detta gillade inte lillebror, men han hade inte så mycket att säga till om i denna fråga.

  Lillebror retade sin storasyster för hennes stora ”lungor”.
  Detta pågick en tid och storasyster fattade inte alls vad som var fel.
  Hon hade ju faktiskt köpt (eller fått) dem hos den bästa kliniken i stan.
  Efter ett bra tag av mobbning från lillebror tröttnade hon.
  Hon gick fram till honom och svängde sin kropp så att ”lungorna” träffade honom rakt i huvudet och han gick i däck.
  Han svarade med att flera dagar gå in på hennes rum och släppa en fis.
  Hon tyckte det var obehagligt, men, hon hade ju sitt skrivbord i hans rum.
  En dag luktade fisen förfärligt illa.
  Storasyster bestämde sig för att det han gör mot mig ska han få dubbelt tillbaka för.
  Sagt och gjort, diarrén i lillebrors rum var ett faktum.

  Jag kunde fortsätta med vem mamman resp. pappan höll med, men det känns onödigt.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: