Skrivet av: soli01 | 24 januari 2009

SKATTEHÖJARPARTIERNA

Vi har säkert den röd-gröna oppositionen att tacka för att de som har arbete nu får ytterligare en skattesänkning 1.1-2009!! De som fallit för åldersstrecket – alltså vi pensionärer – får även en skattesänkning och därmed lite mera att själva bestämma om. Själv får jag ca 500 kr /mån – inte helt fel. (Nu är det dock mörka moln i sikte för nästa år pga det kända världsläget och en sänkning på 4 % verkar då ska gälla.) Hoppas att regeringen kan gå in och kompensera denna sänkning!

Vi är, som alla vet, mycket beroende av vår omgivning och då i synnerhet hur det går i det stora landet USA och där verkar det vara mer eller mindre kalabalik som råder. Hoppas att mirakelmannen Obama kan snabbt få igång den stora maskinen.

Det känns tryggt med vår finansminister Borg som verkligen håller i plånboken, och att de som sliter i sitt dagliga arbete ändå kan få några kronor. Han delar ut 1,4 miljarder. Den som har en månadslön på ca 20.000/mån gäller 32% i skatt ca 260 kr mer, 15.000 kr/mån ger 210/mån och de som tjänar 30.000/mån blir det 636 kr mera i plånboken.
Denna trestegs skattesänkning har inte skett om oppositionen fått bestämma och därför är de i mina ögon sk skattehöjarpartier och om sådana tycker jag inte! Trevligt med egna pengar eller…

Annonser

Responses

  1. Tråkgigt för alla arbetslösa, som bara blir fler och fler och inte kan få någon lägre skatt, för så blir det ju nu, när många mister sina jobb, du kan läsa mer på min blogg

  2. Att vara arbetslös måste var ett elände och kan givetvis aldrig bli lika mycket i plånboken – det är den eländiga sanningen.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: