Skrivet av: soli01 | 29 januari 2009

BILISMEN – STATENS MJÖLKKO

Hur ska det gå för lilla Sverige – och andra länder för den delen – när vi övergår till annat bränsle ? Den skatt som nu staten verkligen gottar sig i är en ”brunn”, som kommer att sina betänkligt. En sådan ”mjölkko” måste bli svår att ersätta utan att vi får mycket kraftiga skattehöjningar på inkomstsidan. Detta talas det inget om! Nu ska vi köra på el och även ”havre” och hur ska man då ta ut skatten. Är det ingen som har tänkt på att staten inte kommer att klara skatteinkomsterna framledes utan kraftiga höjningar på vilket bränsle vi än tänker övergå till.

Just nu – kostar den billigaste bensinen 10,74 och av denna liter går 7,67 kr till bensinskatt, miljöskatt och moms. Knepigt med många skatter på samma vara – helt klart. Bensinbolagen får i detta exempel ut 3,07 kr/litern!
Jag upprepar frågan till våra politiker hur ska ni klara er utan skatten på drivmedel till våra bilar i framtiden? En elbil vad kan det kosta att köra en sådan – tro, eller ”sädbilen”?
Detta eviga gnäll på bilen från många – fortstätt med det!!

Annonser

Responses

  1. Har tanken ALDRIG slagit Dig – om VARFÖR t ex svenska (tidigare i vart fall) SAAB och VOLVO – ALDRIG har satsat en enda utvecklingskrona på att tillverka energisnåla bilar – eller bilar helt befriade ifrån behov av bränsle i form av bensin och diesel ❓

  2. Josef – jag har givetvis inte svaret på Din fråga. Mycket kanske det beror på att det har gått ganska bra med de ”gamla” bensin- och dieseldrivna bilarna tidigare. Nu gäller omläggning till annat drivmedel och de står med tomma händer. Tänkt framåt har inte varit deras ledstjärna. 🙂

  3. Vad är ditt svar Josef ?


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: