Skrivet av: soli01 | 30 januari 2009

KD vill slopa förbud om nya reaktorer

Vad bra att vi har politiska partier som kan ändra sig i sina ståndpunkter och att de inser att vi även här i Sverige måste tänka på den framtida energiförsörjningen

Kristdemokraterna har nu ändrat ståndpunkt och det är bråttom att även centerpartiet nu ändrar sig om de ska anses vara trovärdiga i denna fråga.

De har förvisso satt ett tak på tio nya reaktorer, men insikten att vi måste göra något är tillfredsställande.

De hänvisar till att de förnyelsebara energikällorna inte räcker till när de nuvarande reaktorerna stängs av om ca 20 år.

Nu är det hög tid att vi snabbt beslutar om den framtida enerigförsörjningen. Centern är fn en riktig ”bromskloss” och måste tänka om snarast!

Att vi ska satsa även på förnyelsebar energi råder det stor enighet om, men det är mera fråga om en utfyllnad till vår vatten- och kärnkraft.

Nu kan vi bara hoppas att LO trycker på socialdemokraterna så även de kan ändra sig i denna viktiga fråga och inte längre manupleras in i mp och v ansvarlösa ståndpunkt, när det gäller vår framtida energilösning, att stänga våra kärnkraftverk!

Annonser

Responses

 1. Vår framtida energiförsörjning ligger nog helt och hållet i kärnkraftens händer. Socialdemokraterna biter sig själva i baken om den inte inser detta så fort som möjligt!

  Att svansa efter miljönissar och kommunister gynnar dem inte och ser de inte detta så kommer nog väljarstödet med tiden minska… rejält

 2. Sossarna har ju varit ganska ”för” kärnkraften hela tiden egentligen.
  Jag tror som alnabone, börjar de prata emot kärnkraft nu, då ligger de nog risigt till hos deras förr så självklara väljare.
  Då har Mona sålt ut sig. (igen)

 3. Vi vet, att det måste vara frustreande för LO, som har en störe del av sina medlemmar, vilka är FÖR KÄRNKRAFTEN, och inte anser att vi klarar den framtida energiförsörjningen med det ”plotterverk” som vi nu håller på med.

  Hoppas s kommer till insikt, men jag är pessimist när det gäller denna del. Socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen gräver nu en större grop bara för att tillfredsställa bl a miljöpartiet.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: