Skrivet av: soli01 | 13 februari 2009

Vindkraften ger för lite och för dyr energi?

Det är risk för att politikerna rusar åstad som en fårskock när det gäller satsningaen på vindkraft. Vill vi verkligen ha dessa vindsnurror överallt – både på land och i vatten? Det är inte vettigt att nu tro att vi med detta energislag kan få en säker energiförsörjning i framtiden. Det kan bara bli ett kompliment.

Nu bör det hårdsatsas på utvecklingen av kärnkraften som är det enda vettiga för framtiden! Vi ska inte förstöra vårt land med alla dessa snurror som blir slutreultatet om miljöpartiet och co får som de vill.
Nu ska inte regeringen ge vika när det gäller möjligheten att bygga helt nya kärnkraftsverk när de gamla har gjort sitt! Vi måste ha den möjligheten för framtiden och att kärnkraften kommer att utveckalas genom en säkrare hantering både när det gäller drift och avfallshantering. Även när det gäller bränslet som i framtiden inte heter uran utan kan ersättas med annat energislag t ex Torium.
Gårdagens kärnkraft var bara början – nu tar den nya vid!
Vi ska tänka till före än efter.

Annonser

Responses

 1. Ja, det är löjligt med alla små snurror som ska stå och vina här och där. Dom flesta havererar.
  Kanske vi ska återgå till att dämma i bäckar o s v istället. Vi har ett vattenkraftverk som vi skulle kunna aktivera. Men vilket jobb. Verket var i drift fram till 60-talet. Men sen skulle ju alla ha elvispar och rakapparater och allt vad det nu är och då räckte kraften inte till. Fast det här med kärnkraft. Jag vet inte riktigt. Det är väldigt farligt.

 2. Helena Palena- ”Det är väldigt farligt” , säger Du. Visst är den gamla kärnkraften farlig om den hanteras fel och det är inget att hymla om. Det är numera andra tider när det gäller nämnda och det forskas och det verkar vara mycket som händer på detta område – i positiv riktning.

  Kärnkraftsmotståndarna har låst fast sig hur de gamla verken är och ser inte klart framåt, anser jag. De tragglar om förvaringen av avfallet. Att man framöver kommer att upparbeta det utbrända kärnbränslet flera gånger och får på detta sätt en avklingningstid som rör sig om ca 20 år enl expertisen. De verkar inte lyssna till vad som verkligen sker inom detta område. Det är som att prata med en vägg.:-)

  Ska vi framöver köra bilar på el måste vi se till att det verkligen finns förutsättningar för detta också!

 3. Det blir billigt om man köper in sig med andelar.

  Sant eller falskt?

 4. soli01!

  Har du inte 24 timmarsformat på klockan?

 5. soli01!

  Såg att ändringen till 24 timmars nu funkar.

  Ha det!

 6. Du ska ha mycket tack för hjälpen. Nu går åtminstone klockan rätt. 🙂


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: