Skrivet av: soli01 | 24 februari 2009

Maud – järnkvinnan

Det är tur att vi i dagens läge har någon som kan säga ifrån och det kan tydligen vår näringsminister göra. Här ska inte någon försöka föra henne bakom ljuset och nu håller det på att ge resultat.

Vi har däremot en opposition som verkligen uppträder menlöst och intetsägande. Har de suttit i styret hade vi troligen blivit lurade att övertaga Saab i statligt ägande. Det vill ju åtminstone Ohly och vi kanske fått ett förlustföretag på halsen.
Nu kommer det troligen att bli så att staten ställer upp med lån om en seriös ägare dyker upp. Vi får avvakta denna del och inte bara se allt i svart!

Det troliga är att anställda måste sägas upp och att bolaget kanske kommer att bli mindre, men Saab kommer även i framtiden att göra bra mera energisnåla bilar.

Annonser

Responses

 1. Håller med dig fullständigt! Maud Olofsson är en hjälte som tar ansvar i sin roll som näringsminister. Ponera att mitt privata bolag gick åt pipans kvist, eller någon annans privata bolag för den delen. Backar regeringen nu och köper upp SAAB så blir ju det en signal för att regeringen ska köpa upp allas företag och vart det går det… det vet vi nog alla.

  ”Ansvarsfullt”, är dagens ord som väl beskriver det vår näringsminister gör, nu gäller det bara att hon håller ut också och visar att hon är just som rubriken antyder – järnkninna!

 2. alnabone – tack för Din kommentar. Visst, hon är onekligen en järnkvinna kanske även en ”stålkvinna”. 🙂 Tiden får utvisa vilket det blir!

  Det är som Du säger helt orimligt om staten ska börja gå in och köpa upp förlustföretag. Detta har de inte någon fullmakt att göra. Tydligen så verkar Mona och Ohly lättledda och är ett hot mot vår välfärd. Tur att nu Maud håller i pengarna för de behövs till annat viktigt som staten har till uppgift att sörja för – t ex vård- och omsorg etc.

 3. Väl talat, ni båda.
  Vi har haft ekonomisk nytta av SAAB i många herrans år, när familjen Wallenberg och Investor ägde företaget.
  Vi kan få det igen !
  Vi kan se nya utvecklande arbeten skapas, bara SAAB får en ansvarsfull ägare.
  Det som krävs är att ägaren inte är beroende av att SAAB ska skapa vinster för mindre lönsamma företag i koncernen.
  SAAB måste få återhämta sig några år efter detta äventyr.

 4. Jag vill härmed spetsa till det: Det finns för få Wallenberagre! 🙂

 5. Jag vill i all enkelhet stämma in i kören som lovordar beslutet att regeringen INTE ska ta över Saab. Jag tror att det kan öppna för mycket kreativa krafter ….hörde t.ex. ett radioprogram om Innovatum i Trollhättan som kom till efter förra krisen…

  http://www3.innovatum.se/

 6. soli01!

  Wallenberg, ett namn i släkten, kanske förekommande i många släkter.

  Dock skapades inga imperier, men ändå! 🙂

 7. ollemunter – tror faktiskt det saknas soli01-are…
  eller varför inte olle-muntrare!

 8. Säkert äro att SAABs vara eller icke vara lär visa sig inom en snar framtid. En stor del i svensk industrihistoria riskerar att gå i graven men vi är i alla fall rörande eniga om att SAABs fortlevnad inte ska bero på svenska skattebetalare…

 9. Eftersom ”järn” rostar, kan det bara bli lögner! (Ursprungskaraktären ändrar sig)

  http://dn.se/ekonomi/maud-olofsson-vill-ha-kvar-bonussystemet-1.823798


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: