Skrivet av: soli01 | 05 mars 2009

Borg har halkat på bonus

Det är faktiskt dråpligt detta med dessa bonusar. Nu har Borg kraftigt haft synpunkter på denna företeelse och nu halkade han till. Det har varit bra att han reagerat mot dessa bonusar som banker mm håller på med, men nu hade han inte fritt bakåt i sitt eget hus – staten.

Det kom till en förändring av bonus då det inte var känt att vi skulle hamna i en sådan kris, men nu är det hög tid att bonussystemt utvärderas med det snaraste. Det kan vara direkt farligt om fonderna genom nämnda blir utsatta för ett allt för stort risktagande på grund av att den som håller” i spakarna” jagar bonus.
Bonus skulle som skådespelaren John Botvid en gång i tiden sa:”Bot, bot”.

Borg har halkat och det kanske måste till bråddar mot halkan framöver. 🙂

Annonser

Responses

 1. Dom gjorde en ändring i höstas och nu reagerar Anders Borg när Uppdrag Granskning berättar hur det ligger till. Så att han halkat på en bonus, stämmer ju inte, han blev rejält tagen i örat och skyllde då på, att det inte riktigt var hans bord. Kompisen Mats Odell som kanske är mera ansvarig direkt, tuggade och tuggade och fick bara fram att man ska se över, men att man ska ändra något sades inte. 👿

 2. Fast å andra sidan, skylls ju allt numera på halkan, när någon kör i diket 🙂

 3. Ja, och att det är föraren som halkat på pedalen sägs det inget om heller.
  Det är som sagt bättre att hålla höger och akta diket. 🙂

 4. Tillägg: Visst har han halkat till – där ändrar jag inte uppfattning. 🙂

 5. Klart ingenting kommer ändras då det gynnar dem själva så här långt. Den gemensamma nämnaren hos politiker är att de sannolikt skor sig själva. Inte nog med de höga lönerna de redan har men sen får de ju extrainkomster på varje uppdrag/myndighet de extrajobbar med… En mycket stor del av vår skatt går helt och hållet rätt i politikernas kassa.

  Detta är ju i och för sig helt riktigt när de jobbar för oss (folket. Det vore bara skönt om det kunde kännas att de faktiskt gör det också. Första gången man faktiskt kände detta var då Alliansen vann…

 6. För att citera John Botvid…

  Det bidde en fingertutt….

  Tanken var god…

 7. De bör nu begränsa de staliga bonusarna och i vissa fall även helt ta bort dessa särskilt om de gäller våra pensionsfonder!

  Det är säkert inte lätt att för de ansvariga vara med på allt, men det måste de faktiskt vara. Här finns det olika styrelser som knåpar ihop sina bonusförslag och så hamnar pappret på politernas bord. Då gäller det att se upp så inte de missar något onödigt ”bonussaltande” (egen uppfinning) 🙂

 8. Ett märkligt fenomen med bonussystemen är att bonus delas ut även när det går dåligt….

  Jag har svårt att acceptera den officiella motivet bakom bonus-systemet….någon gjorde i en TV- (eller radio-) utsändning igår jämförelsen med en sjuksköterska. Hur skulle vi se på en sådan som sa att hon gick till jobbet och gjorde ett ”så där” jobb…men fick hon en bonus skulle hon skärpa sig och ”lägga manken till”?

 9. fairymary – jag hörde just detta uttalande också och det ligger verkligen mycket i den jämförelsen.

  Vi har tydligen samma åsikt när det gäller dessa bonusar och då blir det troligen ingen mera debatt om denna ”olat”. 🙂

  Hoppas att regeringen kan åtminstone återställa bonussystemet – helst bort givetvis – och att de kan återgå till det som var förut och som Östros var med och beslutade om. Nu låter denna man som jorden håller på att rasa och då har han själv varit med om att godkänna bonusar. Han är en ”gaffelman”.

 10. Att staten betalar ut bonus till högt uppsatta tjänstemän är jättefel !
  I den privata sektorn kan man inte säga så mycket, där är det aktieägarna som har sista ordet.
  Nu råkar det ju vara så att vi medborgare i detta land är aktieägare i AB Sverige och säger ett tydligt NEJ på frågan om chefsbonusar.

  Illa Borg…Jag tycker du gör ett bra arbete för oss, men här har du ”sketet i galen tunna”.

 11. Trots denna fadäs när det gäller bonusar är Borg en man som håller i plånboken och jag ser ingen ersättare i dagens läge, trots att det blev tubulens kring statens egna bonusar. Bra att det har blivit uppmärksammat!

 12. Borg var väl inte ensam ansvarig för bonussystemet…jag antar att åtminstone näringsministern varit involverad….men jag känner mig också besviken på Borg… och hoppas att han nu påverkar resten av sin regering för att ta bort bonusarna. Han är fortfarande den jag har mest tillit till av ministrarna även om man kan tillämpa det gamla talesättet att ”även solen har sina fläckar”…..

 13. Visst är det så – ingen är fläckfri. 🙂


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: