Skrivet av: soli01 | 12 mars 2009

MINDRE PENSION?

I krisens spår följer att vi pensionärer riskerar att få vår pension sänkt med ca 4% om nu inte regeringen går in och stöttar upp oss med pengar. Det är, som bekant, försäkringskassan som kommit fram till detta resultat.

Nu tycker jag, att även regering och riksdag skulle drabbas av samma ”medicin” om det ska vara någon rättvisa. Det måste vi framföra om nu nämnda blir verklighet.

Annonser

Responses

 1. Det är märkligt att man, efter att ha ägnat livet åt verksamheter såsom att bygga upp landet, ska på ålderns höst tvingas ge avkall på den rättighet man ägnat ett helt arbetsliv åt att betala skatt för.

  I detta läge skall regeringen gå in och trygga levernet för de som sett till att regeringen har ett välmående land att regera, recession, låg- eller högkonjunktur till trots…

 2. alnabone – som du säkert vet lades pensionspengarna ut i olika fonder och att de spelades mer eller mindre bort och nu ska detta ge utslag enl den pensionsöverenskommelse som beslutades för ett antal år sedan. Går det dåligt påverkas pensionen och det är inte någon säker plats dessa fonder – kallar det ”gungfly” .:-)
  Hoppas de kan mildra effekterna dock och det pågår kontakter mellan försäkringskassan och regeringen. (även sossarna deltar, enl uppgift)

 3. Jag tycker detta ”gamblande” med pensionspengar är märkligt.
  En rejäl ”grundpension” och som lök på laxen, lite mer för den som betalat mer i skatt, men !!!! Se till att var och en vet vad som kommer in varje månad !
  Vi har fan ta mig råd att ha gamla människor i Sverige !
  När man slutat arbeta p.g.a ålder ska man INTE behöva bekymra sig om hyra, mat och lite nöjen, det ska vara ett självklart tack från samhället till den som arbetat och hjälpt andra under många år !

 4. Ja, tänk tanken att det blir en långvarig kris och våra AP-fonder bara krymper. Svaret måste då bli frustrerande.Vi kan nu bara hoppas på bättre tiden. 🙂

 5. Jag vidhåller å det bestämdaste att vi ska ha en dräglig ålderdom, pensionen ska inte innehålla så att man kan leva i lyx och flärd men dock ett fullgott drägligt leverne. Att ”gambla” bort pengarna är fult och den typ av gambling kan man ägna sig åt när man har trettio år kvar till pensionen…

 6. ”…Nu tycker jag, att även regering och riksdag skulle drabbas av samma “medicin” om det ska vara någon rättvisa. Det måste vi framföra om nu nämnda blir verklighet.”

  Har Du ännu ej ”vuxit ifrån” tron på rättvisa ❓

  SUNT FÖRNUFT OM FRAMTIDENS FOLKSTYRDA DEMOKRATIERS NATIONALEKONOMIER

 7. FOLKSTYRE

 8. Josef – visst har jag det, men någon måste ju ta upp även riksdagsmännens löner eller… De är för högt avlönade i förhållande till oss ”vanliga” i samhället. Rätta mig gärna – om jag har fel. 🙂


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: