Skrivet av: soli01 | 14 mars 2009

Schyman – skyr man?

För något år sedan sade (utropade) Schyman ”död åt familjen”. Hon fortsätter nu att spotta på familjen i ett inlägg på Newswill.

Nu gläds hon över debattören Linda Skugges skilsmässa! Att se en skilsmässa som ”ett hälsotecken i tiden” och att hoppas på att ”kärnfamiljtrenden håller på att tappa greppet”. Hon avskyr tydligen kärnfamiljen och denna är något som vi borde vårda. Tänker man lite längre än näsan räcker är den det bästa för våra barn när den fungerar. Barnen har rätt till en mor och en far. Utgångspunkten är för mig en kvinna och en man. Andra lösningar finns givetvis, men täcker inte fullt ut en riktig kärnfamilj.

Man kan fråga sig varför kärnfamiljen ska vara så dålig…

Annonser

Responses

 1. Kärnfamiljen måste ju ändå vara meningen med livet. Sedan jag träffade min fru så har mitt liv varit komplett. Vi kompletterar varandra, vi är ett team, vi ställer upp på våra barn och går mot gemensamma mål och planer samt drömmar. Att hitta den gemenskapen måste ju vara det kärnfamiljen går ut på, annars så har jag missförstått det hela grundligt!

  Att Gudrun Schyman anser både det ena och det andra har vi väl läst om sedan urminnes tider, själv tycker jag att hon skulle passa bäst som en fanatisk sektledare någon annanstans på ”klotet”. Sen kan hon ta sitt FI och försöka leka politiker i Zimbabwe…

 2. alnabone – vi verkar ha samma syn på detta med kärnfamiljen så det blir ingen debatt om detta ”ämne”. 🙂

  Din sista mening ang S här så håller jag med om detta. Det är märkligt hur vissa propagerar för något som många – hoppas flertalet – ser som det enda riktiga – familjen.

 3. Jag hamnar väl raka spåret i spammen ….men försöker ändå..

  Jag vill gratulera dig soli och dig alnabone till att ha lyckats med kärnfamiljen. Jag tror också att den är väldigt bra….när den fungerar…

  Själv har jag allt annat än goda erfarenheter. Det största traumat i mitt liv: min man tog sitt liv…som jag ser det var den främsta orsaken att han var skadad för livet av att ha vuxit upp med en far som slog hans mor i barnens åsyn. Ingen av dem var elaka människor …men dysfunktionella som äkta makar och som föräldrar…

  Det är dessvärre inget helt ovanligt scenario i vårt trygga Sverige.

  Gudrun Schyman har förstått en del av sådana fenomen….och av andra maktstrukturer

  Om Linda Skugges äktenskap vet jag ingenting….

 4. Tack och heder till dig soli för att du ”lyfte ut” min kommentar ur spam-filtret!

 5. fairymary – inte förstår jag varför du blir spammad, men du är säkert inte ensammen. 🙂
  Det finns de som blir spammade när de har kommenterat en kommentar på egen blogg!! Jag har hitintills klarat den bedriften. 🙂

 6. Apropå Carl Bildt´s inlägg idag: ”Blicka framåt”

  FOLKSTYRE

 7. Gott soli att höra att även du varit utsatt….till och med värre än jag…inte för att jag tycker att du förtjänar det,,, utan för att det är lättare att ”bära” ett missöde om man vet att man inte är ensam om det.

  Jag tycker att det vore väldigt intressant att veta skälet!

 8. fairymary – jag har INTE haft några problem utan det gällde en annan av oss bloggare.

  Har frågat lite om denna ”spammning”, men det verkar som ingen vet hur den fungerar! Något som vi tydligen får leva med.

  Apropå kärnfamiljen kan den visst krackelera, men utgångspunkten är fortfarande att den består av en man och en kvinna. Huruvida de lever i samboförhållande eller är gifta saknar betydelse. Det viktiga är att de håller ihop. Har fler fina exempel på att gifta behöver en sådan familj inte vara.

  Varför kan inte folk som håller ihop och är av samma kön kunna göra något liknande och leva som sambo?
  Någon kärnfamilj kan den aldrig bli givetvis.

 9. Förlåt soli, jag missförstod…

  Kvarstår att jag är väldigt nyfiken på vad det var som diskvalificerade mig…

  Om familj och samlevnad tycker jag att det är svårt att föreskriva regler för andra. Jag har fullt upp med att ta hand om mig själv och mina nära relationer.

  Alla har vi så olika erfarenheter…det som jag tror är gemensamt för oss alla är att vi längtar efter trygghet, närhet, respekt och kärlek. Barnen är alltid i underläge i förhållande till vuxna och det är den stora utmaningen att vårda våra relationer så att barnen får sina grundläggande behov fyllda.

  Jag var länge väldigt kritisk till att homosexuella skulle ha barn. Så blev jag bjuden hem till ett lesbiskt par som hade en gemensam dotter under ett veckoslut … och reste hem med erfarenheter av ett mycket älskat och respekterat barn…

  Jag kände tydligt att jag inte hade någon som helst anledning att värdera mitt eget föräldraskap som bättre för att det skedde inom ramen för en heterosexuell relation…som dessutom hade kraschat

  Det som jag övergripande tänker om barn i hetero- eller homosexuella relationer är att ingen vuxen kan hävda rätt till barn medan barn däremot kan hävda rätt till föräldrar…och föräldrar som tar sitt vuxna ansvar

  Det fantastiska med barn är att de älskar även ofullkomliga föräldrar, vilket är en nåd…..

  Nu blev jag lite högtidlig….men det är stora frågor vi debatterar också….

 10. fairymary – jag kan låta kategorisk i överkant när det gäller hur jag ser på en kärnfamilj. Håller med om att det är ”stora frågor” vi är inne på.

  För mig är kärnfamiljen uppbyggd på att barnen har en mor och en far. Där ser jag ingen ändring. Barnen har också rätt till detta. Har hört många barn som saknat att de inte har en mor eller far och detta försvinner ofta i debatten.

  När det gäller aborter hörde jag just nu Mona Sahlin i programmet ”Rakt på med K G Bergström”. Hon fick frågan om man ska förbjuda aborter efter att det konstaterats vilket kön fostret har och svaret blev NEJ.
  Tråkigt att man inte ser faran i en sådan utveckling.
  Inga aborter ska få ske på grund av kön. I övrigt är jag inte emot aborter under vissa betingelser.

 11. Om jag får sticka av från ämnet en liten stund skulle jag vilja säga att det är verkligt synd att K G Bergström nu lagt ned sitt ”rakt på”. Ett av de få seriösa samhällsdebatt-programmen.

 12. Hamnade jag i filtret igen??

 13. Jag har fn igen spam eller ”skräppost” hos mig. Vad som gör att man hamnar där kanske du mrmhalland01 har någon uppfattning om?

 14. Jag tror wordpress har vissa fraser de filtrerar på.
  Med lite otur kan man i all välmening använda en fras som dragen ur sitt sammanhang kan verka stötande.

  Ungefär som FRA är tänkt att fungera.

 15. mrmhalland01 – visst är det tråkigt att han slutar. Det är något visst med K G Bergström, men det finns säkert andra som träder fram – får vi hoppas.

 16. mrmhalland01 – tack för dina funderingar runt spamproblematiken.
  Oroande för internet om detta skulle utvecklas av t e x våra styrnde myndigheter och på detta sätt effektift stypa yttrandefriheten. Kanske även av andra också! En utvecklig som man kan hysa en viss oro inför.

 17. Ja måtte inte det hända, men, bloggar och annat ger folket kraft att framföra åsikter och krav…så..vem vet ?

 18. Att då felstaava kan vaere en lösning, kanske… 💡

 19. Ja, det är jag bra på 🙂 Kanske därför jag inte fatnar i filtren ?

 20. Jag skrev ett långt inlägg …..men det kanske var mitt omedvetna som slant på tangenterna så att det försvann…förmodligen lika bra det….

  Jag kommer också att sakna KG Bergström. Det är härligt med människor som tycks älska sitt arbete…det tycker jag att han utstrålat.

 21. Kanskeviintefastanrifilteromviskriversåhär. 🙂

 22. Socialisterna vill slå sönder familjen. Staten ska uppfostra barnen. För då blir flocken sönderslagen och lättare att styra. Folk få numera ha sin släkt i TV:n – genom att följa serierna.

 23. Helena Palena!

  Ja tänk så det blivit och hur ska det sluta?

  Gör som jag gjorde för några år sedan, släng ut TV:en och sluta betala licensen, eller gör tvärtom.

  Det går faktiskt att säga upp licensen, dom ringer på ett tag sedan slutar dom. 🙂

 24. Om man (kvinna!) som jag har mammarötterna ängsligt slingrade utanför patriarkatets trygga ordning …..

  i kyrkboken stod 1916 ”fader okänd” trots att ”hela bygden” mycket väl visste vem

  …som var karl nog för sin hatt att skicka en farbror för att betala sig fri när han blivit instämd till tinget….pengar hade makt även på den tiden….

  är det inte lika självklart vilken politisk falang det är som vill rycka undan mattan för barn som inte haft turen att födas i äkta bädd….eller idag kanske snarare….. i ett heterosexuellt rasrent förhållande….

 25. ”i ett heterosexuellt rasrent förhållande….”

 26. Din humor är mycket speciell Josef…..att dra in Paulus i den här debatten….!!!!

  Jag hoppas att han blivit lite klokare sen han kommit över ”på andra sidan” och kanske fått lite vidare vyer…..

 27. Apropå “på andra sidan”

  Jo… – FairyMary – det har Du nog helt rätt i – att min humor är lite åt hållet speciell = ej så MainStream, tror jag… 💡

  Kan det vara så att allvar = dödsinriktning – och att glädje/humor = evigt liv

 28. soli: Att en sån som Schyman är så framtagen är en gåta! Men svaret är nog att med en sönderslagen flock – en sönderslagen familj – blir individen lätt att styra. Och Gudrun är ju socialist – hon vill att staten ska ha full koll.

 29. Helena! Jag uppskattar mycket din klokskap och din analys…men i vissa frågor förstår jag …på villkors vis…..inte hur du tänker…

  Vad beror det på att ”flocken är sönderslagen”…eller att ”familjen är sönderslagen” i ditt sätt att se?


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: