Skrivet av: soli01 | 21 mars 2009

Rosengård – en skamfläck?

Efter att ha tagit del av tidningar, Tv bla får man den uppfattnngen att Rosengård är ett ställe dit brandbilar kan åka först efter att polisen finns med som skydd. Vad håller på att ske på denna plats. Alla, oberoende av ålder, måste bli föremål för ingripande från polisen och att de underåriga skjutsas hem till sina föräldrar. De som är straffmyndiga ska inte slippa undan med straff. Någon form av sammhällstjänst vore inte helt fel!
Det har tydligen helt urartat och vi måste sluta dalta med de nu aktuella undomarna, för vi vet, att det börjar med bränder i soptunnor och förråd och kan sluta med något mycket värre.

På min tid gjorde vi alltid ingripanden mot skadegörelse bl a och det medförde att vi genom detta klart och tydligt meddelade till skadegörarna att ostraffat får man inte uppträda så i vårt samhälle. Att bara komma hem i sällskap med polisbilen var bara detta något som var effektivt och blev en tankeställare för både föräldrar och barn.

Vi måste visa var vi sätter ribban för sänker vi den kan snart inte våra livräddande instanser fullgöra
sina skyddande och hjälpande insatser. Jag hoppas verkligen att vi slipper höra mera att ”inga ingripanden gjordes” utan att polisen reagerar med fasthet mot de nu rådande tendenserna i bl a Rosengård och på andra ställen.

Annonser

Responses

 1. soli01,

  Nu får det vara nog i Rosengård och liknande getton !

  Vi kan inte ha det så här.
  Vad är det de vill visa eller komma fram till ?
  Det är ju i stort sett inbördeskrig mellan ungdomarna och polisen.

  Bygg massor av bostäder, men, inte på ett ställe.
  Riv sedan dessa Palme-getton !

 2. mrmhalland01 – jag håller givetvis med dig om vad du säger, men jag riktade i detta fall kritiken mot polisen, som om tidningarna refererar rätt, har använt fel metoder för att stoppa detta gissel, vilket det nu blivit.

  Vi måste sätta gränser och denna gräns har överskridits med råge om det är som har rapporterats. Vi får inte vara flata till rena utplåningen. Vad blir detta för ett samhälle i förlängningen.

 3. Jag tror inte det hjälper med ”hårda nypor”.
  Då känner sig ungdomarna provocerade.
  Glöm inte att all respekt för poliser gått förlorad i dessa gäng.
  Jag tror de måste splittras och få en biljett in i det Svenska samhället om vi ska lyckas bryta detta hemska.

 4. mrmhalland01 – ”hårda nypor” är dina ord. Vad jag menar är att om det är hårt att polisen tar reda på vilka som åstadkommer skadegörelse t ex och att ungomarna på så sätt kan åtgärdas med evt påföljder. Jag syftar på att polisen måste ingripa oftare än vad som verkar vara fallet i bl a Rosengård. Jag kan ha fel då jag stödjer mig på vad nyhetsrapporteringen har förmedlat.

 5. Jag tror dock att ”hårda nypor” är precis vad som behövs för att kväsa detta kommande inbördeskrig. Vid väl valt framtida tillfälle bör den hårdare sorten av kravallpoliser skickas dit och visa var skåpet ska stå. Vi ska ALDRIG acceptera att ordningsmakten blir attackerad av stenkastare och att räddningspersonal av samtliga slag utsätts för hot eller hotfulla situationer vid besök i dessa regioner.

  Fram med riset och visa glinen vem som bestämmer!

 6. Du vet väl att flera butiker har eldats upp i Södertälje? Där det är mycket invandrare blir det så här. Vårt lilla Sverige ska förstöras.

 7. soli01!

  Det är inte som förr, när poliser var poliser. 🙂

  Jag jobbade som väktare på 70-talet och på Securitas. Idag måste väktarna ha polis med på bostadsbevakning. På 70-talet fick vi klara oss utan poliser. Vi var inte alls bekväma tillsammans och motarbetade inte dom oss, så gjorde vi det med dom. Många gånger, ansåg dom, poliserna alltså, att vi lade oss i deras jobb. Kanske såg dom oss som en nagel i ögat. Det var dock inte likadant i alla län. I Västmanland arbetade polis och väktare sida vid sida, men inte i mitt län. 😦

 8. ollemunter – i det län jag verkade var det alltid mycket gott samarbete med både väktare, ordningsvakter och taxiförare. Det verkar ha försvunnit mer eller mindre i dagens läge och är givetvis till nackdel – helt klart.

  Olika myndigheter bl a socialen var också en ytterst viktig ”partner” när det gällde ungdomsbrotten.
  Vi träffades vissa dagar i månaden och avstämde och däremellan i samband när det skett brott av unga.
  Att samarbeta är alltid värdefullt och kan även vara förebyggade.
  Tack, ollemunter för din inledning. 🙂

 9. Helena Palena – visst det är inte bara i Rosengård som det eldas. Utvecklingen är dock mycket oroande och de som är satta att sköta vår säkerhet måste vara bestämda och visa ”så gör man inte”. Därför är jag kritiskk till hur vi egentligen tacklar detta ”fenomen”, som inte fanns tidigare och som vi har fått i Sverige tack vare att vi har misskött invandrarpolitiken. Det gäller att intrigera de som kommer hit. Inget nytt, men tål att upprepas!


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: