Skrivet av: soli01 | 28 mars 2009

Pilkastaren – Östros

Kan förstå att denne Östors fick övertaga Nuders uppgift. En knepig och slug pilkastare. Han måste vara sin ordförares favorit. Lika barn leka bäst osv…

Lyssnade på ekots lördagsintervju med Tomas Östros – den man som siktar på finansministerposten – och han var för dagen väldigt len i rösten och slingrade sig som en orm på de frågor han fick. Svaren blev därefter och för varje fråga gled han smidigt ålande över till att klanka på regeringen – typiskt sossar. De är verkligen duktiga på att ändra fokus och då blir svaret på ställda frågor mycket svepande.
Vi fick veta att förmögenhetsskatten skulle komma tillbaka och då blir vi ett av de få länder som har nämnda. De vill tydligen inte ha in pengar som nu ligger i utlandet. De tänker inte långt dessa människor.
Sedan är det viktigt när det gäller utlandsivesteringar mm.

Att vi kommer att få en skattehöjning verkade vara något som låg långt framme. Nu talade han om skattehöjningar för de rikaste. För att det ska bli några större pengar måste vi alla bli med på tåget. Detta sades givetvis inte.
I övrigt verkade intervjuvaren ganska slätstuken och hade inte de rätta följdfrågorna som oftast.

Annonser

Responses

 1. Det är en typisk sosse politik att vilja beskatta de rikare delarna av befolkningen… I detta ligger det i och för sig inget ”sakfel” MEN, de som lyckats och jobbats sig upp i hierakin, ska de drabbas av hårdare beskattning på grund av en del ”smarta drag i livet”?

  Jag misstänker att denna fråga komma att vålla en del debatt men i ett debattforum bör man ändå ställa frågor som dessa…

  Ska rika beskattas hårdare eller ska alla dras över en och samma kam?

 2. alnabone – Vi kommer att få stora skattehöjningar om man får tro vad Nuder tidigare skrivit och som troligen kostade honom jobbet som Östros nu innehar. Han var för ärlig!
  Ett känsligt kapitel om det ska vara så att de som lyckats få det lite bättre ska straffas för detta med högre skatt. Så är det faktiskt i dag om man tittar på skatteskalorna. De som tjänar sämst har faktiskt mindre skatt än de som råkat få upp sin lön. Denna ordning ser jag som ganska naturlig. Har jag dessutom råkat få en förmögenhet på halsen ska det till en ytterligare skatt – mitt svar är då nej.(måste påpeka att jag inte är förmögen – bara en fattig pensionär ) 🙂

 3. Jag tycker precis som du att en högre beskattning av höginkomsttagare är helt riktig men att plocka, som sossarna vill, förmögenhetsskatt och fastighetsskatt… det är sånt ocker så jag mår illa!

  Betänk de som har köpt ett hus, de har arbetat merparten av sitt liv för att betala av detta hus med skattade pengar. Sedan ska de dessutom betala skatt för detta hus en gång om året i ”modell sosse”. Som grädde på moset så kanske man gjort en bra husaffär för många år sedan och värdet har stigit avsevärt. Då ska man inte ens få nöjet att tjäna på det fullt ut, utan skatta på förtjänsten och det är så ruttet. Betala skatt på skattade pengar… detta är ett rån svenskar blir utsatta för, rent utsugeri i dess yttersta form och som visar varför denna politik omöjligen i längden kan hålla…

 4. alnabone – det är ett gissel med denna socialdemokratiska skattehöjarpolitik med v i bakvagnen. De suger ut så mycket så människor tvekar att satsa och bli evt rika. Deras syfte är att i slutändan ha sitt röstboskap – sagt det flera gånger – tål att upprepas – och att de på detta sätt får många personer som faktiskt måste rösta på s. Det är en satarnisk politik och de är livrädda för den nu förda politiken, där arbetslinjen finns i högsätet.

 5. Du tar orden ur min mun soli01 🙂

  Vad som dock är märkligt är hur det är möjligt att vi inte ska kunna ha en kanonbra vård för båra medborgare. Att det inte fungerar med de borgeliga visar bara att hela idén med Landstingen är förlegad.

  Landstingen suger så fruktansvärt mycket pengar ur statskassan med åtminstone 30-35% värdelös administration som bara kostar skattebetalarna pengar och åter pengar. Om de borgeliga nu får fortsatt mandat så hoppas jag de börjar med en avveckling av landstingen,eller åtminstone med en rejäl omorganisation… Då tror jag vi kan skära bort flera miljarder inom den offentliga sektorn…

 6. Ja, tänk vad han slingrar sig som en orm. Han är en mästare på att inte dela ut kritik fast han låtsas dela ut kritik. Ian Wachmeister tyckte han var lik Stalin utan skägg. Håller med! Farlig man.

 7. alnabone – landstingen kommer inte att bli kvar som de ser ut i dag. En omorganisation med sammanslagning under kommunen tak har ju varit på tapeten, men de kan ju inte hinna med allt på fyra år. 🙂


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: