Skrivet av: soli01 | 29 mars 2009

”Kaliber” – kör med grov kaliber

Ser med olust att ”Kaliber” Sveriges radios P 1 program använder infiltrering och spelar upp samtal under falsk flagg för att försöka avslöja SD (Sverigedemokraterna) och hur dess medlemmar yttrar sig i utlänningsfrågan mm.
Jag tar ingen ställning när det gäller SD utan det är själva sättet som används . Vad blir nästa ”insats” från Sveriges radio. Denna utveckling måste stoppas för den kan i förlängningen faktiskt skada hela vårt samhälle.
Vill vi verkligen ha hemliga mikrofoner lite överallt – vill vi det?
Du får inte fotografera var som helst och detta skulle även gälla mikrofoner.
Taskspeleri är vad denna verksamhet ska kallas och borde därför upphöra.

Vilket blir nästa ”ämne” – parti etc?

Annonser

Responses

 1. ”…Vad blir nästa “insats” från Sveriges radio. Denna utveckling måste stoppas för den kan i förlängningen faktiskt skada hela vårt samhälle. …”

 2. Storebror ser dig… Vi går nog mer och mer mot det kontrollsamhälle vi faktiskt redan är. Vi vill dock inte se det fast vi blev fast i eländet för dryga tio år sedan. Vi vill somna i tron att ingen övervakar men faktum är att vi alla på ett eller annat sätt övervakas…

 3. En utveckling som är högst oroande och nu har våra media startat med SD som anses rasistiskt.(jakt på rasistiska uttalanden) Det som var på radio och tv i dag var säkert uttryck som finns lite var stans i samhället. Denna utveckling bör inte få tillämpas av våra media och tillhör taskspelaravdelningen. Vem ska de infiltrera nästa gång?

 4. Lek med tanken att man gjort på liknande sätt när det gäller det socialdemokratiska partiet. Att Sveriges radio under ca 90 timmar gjort dolda inspelningar!? Vilket liv måtte inte detta tilltag då ha blivit. Nu är det ok och jag vidhåller att detta tillvägagångsätt inte nu får cementeras. Att man kontrollerar varandra är väl ok, men inte som det nu har tillämpats i fallet med SD. Det är själva sättet jag är kritisk mot. Bör icke få förekomma genom infiltation och dessutom hemliga inspelningar i alla fall.

 5. Citat:

  ”Det har snart gått sju år sedan Uppdrag gransknings omdiskuterade Valstugereportage, där journalisterna Jan Josefsson och Lars-Göran Svensson med hjälp av dold kamera och provocerande frågor om invandringen fick företrädare för främst socialdemokraterna och moderaterna att uttrycka rasistiska åsikter”

  Detta ovan hände 2002 och sättet att använda dold mic och kamera har väl inte ändrats så mycket sedan dess. Nu tänker dessa båda kombatanter ev, träffas för en fika.

  Nu tänker Christer Ewe göra en ny karriär eller ska det kallas comebank.

  Sverigedemokraterna säger vad många svenskar tänker, men inte törs yttra. Vilka som ligger bakom detta, är väl inte så svårt att förstå.

 6. Jag tror detta tilltag gynnar SD! Folk tycker så här fast man får inte säga det. Man törs inte säga det.

 7. Är du mot allt för stor invandring, och nu under senare år från enbart vissa länder, blir man lätt stämplad som rasit. En tråkig utveckling och visst kan det gynna SD. Det får väl stundande val ge oss svar på.

 8. Infiltrationen, kan förstås inte jämföras med vad Janne Josefsson gjorde, när det gäller valstugorna 2002, vilket väl alla säkert förstod.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: