Skrivet av: soli01 | 23 april 2009

Rosengård och eldnigen – varför?

Nu har eldningen av soptunnor och andra brännbara föremål förekommit under en längre tid och myndigheterna verkar lamslagna. Räddningstjänsten åker snart inte ut på mindre bränder!
De som åstadkommer denna skadegörelse måste angripas trots att de är underåriga. Det måste vara ett bra sätt -vilket vi tillämpade – när jag tjänstgjorde vid radobilen; man tar helt enkelt dessa ”gynnare” med sig i polisbilen och åker hem och samtididigt pratar med föräldrarna. Det är de som är ansvariga för sina minderåriga barn. Det är ett mycket effektivt sätt att minska på detta beteende som är helt oacceptabelt och måste snarast stoppas.
Det kan bli allvarligare bränder och därför gäller det att handla praktiskt och även effektivt, som jag ser det.
Kan polisen tala klarspråk med de aktuella föräldrarna och de blir upplysta om hur det fungerar här kanske en minskning kan bli reultatet och till sist upphöra helt.

Annonser

Responses

 1. Ja du soli01,

  Det är nog effektivt att köra hem barnen och prata med föräldrarna, om de förstår vad du säger…

  I både Svenska familjer och invandrar-familjer har jag dock lagt märke till att man numera ofta försvarar barnen till det yttersta i stället för att ta till sig vad som hänt och resonera med barnen i efterhand.
  Föräldrarna bemöter den ”anklagande” ofta väldigt aggresivt och menar att deras barn inte alls har medverkat i något olagligt eller olämpligt.

  Så småningom anses det nog vara slöseri med tid att ägna sig åt detta.

  Jag har sett detta på nära håll de senaste 5-7 åren.

 2. mrmhalland01 – att det är effektivt det vet jag av egen erfarenhet. Det gällde all skadegörelse som vi kom på och att bara prata med barnen räcker inte. Visst måste föräldrarna förstå vad som sägs och där kan språksvårigheten även vara påfallande. Alla tillgängliga kanaler måste användas. Informationen är även en viktig del i övrigt och där måste tydligen en bättring ske.

 3. PS föräldrarna är slappare i allmänhet med tillsynen av sina barn i dagens samhälle och deras attityd gentmot våra myndigheter har ändrats och där har du säkert en poäng.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: