Skrivet av: soli01 | 02 maj 2009

Vad firas den 1:a maj?

Efter att ha genomlidit denna dag kan man fråga sig vad som egentligen firas den 1:a maj. Om man lyssnar till vad som sägs är det en enda långt hackande på vår regering. Visst ska man ha synpunkter på denna, men det är väl i grunden en dag som ska firas och att vi har bl a vår demokrati intakt.
Nu är det tydligen en dag när ingenting är bra här och jag frågar mig vad syftet med firandet av 1 :a maj egentligen är: Jo, en propagandadag med bara politiska förtecken.
Vi kankse ska instifta även en extradag för övriga partier – en alllians-dag, så balansen blir mera rättvis.

Annonser

Responses

 1. Läs och begrunda det här Kanske blir du lite klokare, inte vet jag.

  1:a Maj = Arbetarens Dag

 2. ollemunter – just det arbetarnas dag. Inte en Mona Sahlin som gafflar. Jag kan ursprunget, men det har kalkat ur och nu är LO och socialdemokratin så inflätade i varandra så facket är inte ett FACK för alla. Detta är ett fel som många länder i Europa nu har uppmärksammat och i bl a Tyskland har man gått skilda vägar bort från socialdemokraterna mer eller mindre och det är en bra utveckling, tycker jag. Facket ska stå på egna ben, hoppas du håller med om detta.

 3. Ja, idag är det långt ifrån alla ”arbetare” som är socialdemokrater.
  Det är helt fel att dessa ska representeras av politiska meningsmotståndare.
  Facket ska självklart har medlemmarnas intressen i fokus och måste naturligtvis vara politiskt neutrala.

 4. mrmhalland01 – jag har skrivit om detta många gånger, men det har givetvis inte blivit någon ändring. 🙂 Jag har tillhört olika fack och sambandet har oftast varit detsamma, vilket har gjort att vissa fack inte varit ”rumsrena”. På den tiden värvades man på ”golvet” – vet inte hur de gör i dag.

 5. Förlåt att jag lägger mig, men alla är ju förfan arbetare

  Med andra ord, alla som har ett arbete att sköta, kan således även gälla vår statsminister om han känner sig missnöjd med något, så kan han också demonstrera 1:a maj. 🙂

 6. ollemunter – 1:a maj är en dag med anor och då ska arbetarna vilka vi alla tillhör – ingen säger något annat – ha den dagen och slippa all inblandning från politik, vilket nu är huvudsyftet. Hur skulle det uppfattas om statsministern skulle sätta in foten denna dag. 🙂
  Jag är så gammal så jag skiter snart i allt. 🙂

 7. soli: Bra fråga? Hackandet på regeringen blir ju lite kufiskt med tanke på att det är dom själva som ställt till med alltihopa. Borgarna har ju knappt hunnit vända skutan!

  Mona lovar pensionärerna mer pengar i en krampaktig gest. Herregud – dom har haft 90 år på sig att göra det bra för dom gamla. Men icke sa nicke!

 8. Helena Palena – ja, vi – talar för mig – har inte fått någon skattehöjning från utgångsläget utan det har gällt skattelättnader för de som varit i arbete. Det är inget fel, som jag ser det. Det blir skattehöjningar för alla om detta ska genomföras och då stannar detta på noll för en pensionär och mindre i plånboken för de som har arbete. Detta är ju inget annat än rena nojan. Håller med Nuder som sa rent ut att det blir stora skattehöjningar om återställarna ska genomföras och för detta fick han sparken av Mona Sahlin-ski.:-)

 9. Jag trodde i min enfald att 1:a Maj var en helgdag i hela Europa (minst) men fick klart för mig när jag frågade vår Danska koncernchef hur de arbetade under Valborg och 1:a Maj-helgen.

  Han tittade undrande på mig och frågade vem fan Valborg är.

  Sedan sa han något i stil med : ”Är du kommunist eller liknande kan du få halva dagen ledigt för att demonstrera”.

  Där är EN person på det kontoret (av ett 20-tal) som ”kommit ut ur garderoben” och erkänner att han är socialist.
  Han har det inte lätt när 1:a Maj närmar sig 🙂

  Så alla utom han jobbade som vanligt.

 10. Vi på det Svenska kontoret hade dock ledigt både Valborg och 1:a maj, oavsett övertygelse.
  Annars tror jag de flesta jobbar halva Valborg ?


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: