Skrivet av: soli01 | 17 maj 2009

Moderat moderator sparkad?

Har från det att utrikesminstern statade sin blogg ofta varit inne på hans blogg och även ibland skrivit någon rad. Det var i början relativt fritt tänkande från många håll och så blev målet för vissa att bara klanka på bloggaren. Detta medförde att det ”anställdes” en moderator. Nu blev det helt plötsligt nästan omöjligt att få igenom en kommentar. Man skulle strikt även hålla sig till ämnet.

Nu har något hänt på denna blogg och det verkar vara fritt fram igen och då blir det genast ganska trist även med dessa personangrepp – ändan är alltid bak. 🙂  Det finns nu bl a en ”robot” som tydligen gottar sig i att prata strunt och ännu har inte detta medfört någon åtgärd. Jag tror att om detta ensidiga ”påhoppande” på bloggaren gör att CB tröttnar  och stänger av funktionen. Detta vore synd  då möjligheten till kommentarer  vitaliserar en blogg och är viktig inte minst för bloggaren. Kanske målet för vissa är att åstadkomma nämnda resultat!?

Denna blogg var bara en liten fundering kring hur vi bör uppträda mot varann, en liten glimt av humor är tillåten, men att direkt göra ned varandra medför minskad trivsel och till sist gör att flertalet tröttnar till sist.

En trevlig sommar önskas alla glada och trevliga människor.


Svar

 1. Undrar om tjusningen med en blogg, är dess kommentarer. Det finns åtskilliga som har stängt den funktionen på sina bloggar. Många kändisbloggare, är drabbade av påhopp och trakaserier. Carl Bildts blogg tappade mer och mer, kanske inte läsare och när han stängde av större delen av sina kommenterare, fanns tydligen inte tjusningen kvar längre, enär man inte kunde bete sig hur som helst, i sina skriviver.

  Monolog är väl inte heller den bästa dialogen.

 2. ollemunter – visst monologen är tröttsam och slutar till sist i intet. Det är därför kommentarerna har så stor betydelse – att kunna säga till om vad man tycker om det som bloggats.
  Utan dialogen (kommentarer) och att bloggaren gör sig tid att även gå in och ha sina synpunkter blir det hela en monolog. 🙂

 3. soli01!

  Citat från en blogg:
  ”Vad gäller möjligheten till replik och kommentarer har jag helt gett upp denna metod. Genom erfarenhet har jag lärt mig att majoriteten av alla kommentarer är rent strunt. Resten är personangrepp, korrekturläsande besserwissrar och en och annan poänglös påhejare. Det är synnerligen sällan man läser något som faktiskt tillför något. Kommentarer betyder samtidigt en betydande belastning för servern, en ökad säkerhetsrisk, spam, ytterligare serverbelastning för att stoppa spam, manuellt underhåll och en osäker juridisk situation. Det är ju välkänt att Sverige har en lag där det i princip är möjligt att sätta dit någon för kommentarer som andra har skrivit på en bbs, forum eller blogg. Av allt detta följer att det blir en fråga om censur. Censur som jag inte kan stå för. Då är det i min mening lika bra att inte tillåta någon form av respons.” Slut citat.

  Som kommer från denna blogg:
  http://dumheterna.com/

  Länken finns också på min blogg men du kanske redan har sett den och läst, vad vet jag. Alla skriver inte blogg, för att få kommentarer, eller för att vinna någon tävling. Dagbok på nätet, är det för många och det vete sjutton, om jag skulle vilja tala om allt jag gör på dygnet, men många gör ju det.

 4. ollemunter – denna skrivning kan jag inte helt hålla med om. För att en blogg ska få riktigt liv måste den ges möjlighet för kommentarer, och det prutar jag inte på. En MONOLOG – då är det bättre att läsa en bok. 🙂
  Att man belastar serven, säkerhetsrisker, spam mm kan man dock inte bortse ifrån, men rädsla föder dock tysthet och det är sämre.
  Artikeln får underkänt! 🙂


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: