Skrivet av: soli01 | 11 juni 2009

Vänstervåldet måste stävjas.

Det måste till en skärpning från våra myndigheter när det gäller allt detta meningslösa våld mot våra partier. Särskilt utmärkande är dock den vänstra sidan med bl a AFA och andra vänstergrupper. De börjar oftast och då uppstår även konfrontationer med andra motståndargrupper som t ex med nazistsympatier. En oroande utveckling när våld verkar vara det enda tänkbara.
Ett parti som ofta blivit utsatt för dessa gruppers intresse är bla Sverigedemokraterna även Centern, Folkpartiet och Moderaterna är angripna.
De partier som verkar komma undan är Miljöpartiet, Socialdemokraterna och givetvis Vänsterpartiet.
Lars Ohly har inte sagt något om dessa övergrepp, av vad jag kan erinra mig, och det vilar mycket på hans axlar att klart ta avstånd från denna företeelse och kratigt uppmana sin klienter att upphöra med nämnda övergrepp.
Att störa demonstrationer, politiker som vill framföra sina åsikter, är ju brottligt och måste bättre beivras.
Allt detta är kända fakta, men det tål att upprepas och att vi kan få ett slut på denna simpa verksamhet måste väl ligga i allas intresse.
Vi har som bekant:Yttrande-, informations-,demonstations-, förenings och religionsfrihet här i landet som vissa grupper helt nonchalerar.
Skärpning alltså!

Annonser

Responses

 1. >Vi har som bekant:Yttrande-, informations-,demonstations-, förenings och religionsfrihet här i landet som vissa grupper helt nonchalerar.

  Självklart har du rätt !

  Dessa friheter är ju inte värda någonting om inte ordningsmakten har resurser att se till att det efterföljs.

  Helst skulle man ju vilja att alla i Sverige var så rädda om dessa rättigheter att ingen ville störa dem, men, den tiden verkar vara förbi.

  Tyvärr, tyvärr för att låna en bloggväns uttryck.

 2. mrmhalland – det är inte bara vänstersidan som bråkar – det vill jag ha sagt – men det är oftast de som börjar med bråken.

  Jag måste säga att politikerna överlag går inte ut och fördömer denna utveckling nog kraftfullt. Är de rädda – tro?
  Den som står dessa nämnda grupper närmast kan ju för f… bli minister om det vill gå riktigt illa!
  Hoppas svenska folket inser faran i tid!

 3. Utdrag ur ”Norran”, Skellefteå idag:

  Kommunpolitikern Jörgen Lundqvist, (V), gick i främsta ledet i motdemonstrationen som genomfördes mot nazisterna i lördags. Natten mot i dag blev hans bil totalt demolerad.

  Bara en nyhet för att balansera upp höger/vänster……

 4. Det är väl det som är problemet ?

  Att man anordnar motdemonstrationer ?

  Det är ju som bäddat för attentat som detta om båda sidor av en fråga ska demonstrera samtidigt, på samma ställe !

  Låt varje filosofi ha sin egen dag, eller i alla fall sin egen timma (eller två).

 5. Mrmhalland!

  Ja…kanske kan det underlätta….var sin dag

  Egentligen tänker jag att det inte har så mycket med höger eller vänster att göra utan med extremister……och att det kan vara en slump som gör i vilket läger man hamnar….

 6. mrmhalland – håller fullständigt med dig. Varför ska vänstern alltid motdemonstrera . Det är detta som skapar dessa konfrontationer och onödigt hat grupper emellan. Givetvis försvaras inget våld vart det än uppstår, men nog försöker dessa vänstergrupper spela någon sorts röjare. Detta gör också att polisen alltid får tillkalla extra personal och det blir samtidigt en extra kostnad för staten. Låt varje grupp få demonstrera och ha sina torgmöten för vi har den fiheten här och det är 5 viktiga friheter. Det är givetvis inte allt som vi gillar, men då får de skriva om lagarna och förbjuda vissa grupper.

 7. fairymary – det är inte enbart vänstern som bråkar, men det är ju demostranter som har tillstånd av polimyndigeten och ändå ska behöva utsättas för våldsamheter och störande i allmänhet. Det senaste exemplet var motdemonstrationen i Skellefteå. Vem startade detta bråk det är denna del, som jag har haft erinringar mot och detta hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle, vilka friheter vi ska värna. Dessa grupper är en fara för demokratin om inget görs snarast.
  Det får bli slut på alla dessa motdemonstrationer oberoende vem som gör detta.

 8. Soli

  Jag antar att även motdemonstranterna har polisens tillstånd….har polisen inte befogenhet att säga ”nej, idag får ni inte motdemonstrera….men imorgon”….?

  Det jag reagerade mot från början i ditt inlägg var att lägga våldet mest ”till vänster”….vi ser nog med ”olikafärgade” glasögon du och jag även om vi är överens om mycket….

 9. fairymary – jag tror, att vi inte är för våld någon av oss. Vad jag vill ha fram är att det oftast – lägg märke till ordet – får konfrontationer p g a att vissa har gjort som till sin uppgift att störa lagliga demonstrationer. Man får tycka vad man vill om dessa nazistiska grupper. Inget för mig i alla fall.
  Det är sorgligt hur vissa grupper har agerat och då tänker jag på hur de behandlat även centern och andra etablerade partier. De måste stoppas i tid och då borde västermannen säga ifrån tydligare. Om han överhuvud tagit sagt någonting.

  Tack för dina svar och jag tror, att vi innerst inne inte anammar denna typ av tydliga motdemonstrationer och andra illdåd. Vem som gör vad spelar ingen roll det är lika illa vem som utför dessa. Vi måste dock kunna se vem som är upphovsmännen/kvinnorna och där är det ingen tvekan vem som är ledande.

  I Skellefteå fanns det tydligen tillstånd, men håller med marmhalland, tidpunkten var tydligt planerad.

 10. ”…Tack för dina svar och jag tror, att vi innerst inne inte anammar denna typ av tydliga motdemonstrationer och andra illdåd. Vem som gör vad spelar ingen roll det är lika illa vem som utför dessa. Vi måste dock kunna se vem som är upphovsmännen/kvinnorna och där är det ingen tvekan vem som är ledande.” …”

  Apropå illdåd av dignitet – som Wi = mänsklighten on mass accepterar, tyvärr tyvärr… 😥

 11. Josef – visst accepterar vi olika illdåd, och de börjar oftast i mindre skala. Liten blir stor. 🙂


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: