Skrivet av: soli01 | 29 juni 2009

Alliansen tänker rätt.

När det gäller att sänka skatterna tänker alliansen helt rätt. Det svenska skattetrycket borde av ren självbevarelsedrift åtminstone komma ner till den genomsnittsnivå som övriga euroländer.
Tanken att öka skillnaden mellan bidrag och förvärvsarbete är också motiverad

Att vi – om oturen är framme – kanske får en annan regering efter nästa val 2010 och att vi då får en återgång till stora skattehöjningar och en återställare som ytterligare förstärker skillnaden till andra euroländers ambition att hålla ett lågt skattetryck. Detta medför att vi tappar i konkurranskraft gentemot omvärlden.
I ett transparant skattestystem finns en tydlig koppling mellan bruttoinkomst, nettoinkomst och de förmåner välfärdsstaten erbjuder. Möjlighet att att ta ut skatt beror på systemets effektivitet
och i vilken utsträckng människor upplever att de får valuta för de pengar som betalats i skatt.
Det är synd om incitamentseffekterna av skattesänkningen dämpas för att människor inte begriper hur skattesänkningen beräknas.
Alliansen är utan tvekan på rätt väg och den stora bromsklossen är den nuvande oppositionen. De kan tydligen inte tänka långsiktigt. Oroande med denna kortsiktighet.

Annonser

Responses

 1. Spelar väl ingen roll om skatten sänks, när många Kommuner och Landsting måste höja skatten. Statens goa famn kan dom inte lita till. 🙂

  Tacka utförsäljningen av statens bolag för detta, men skyll gärna på den finansiella krisen. ❓ Och alla andra skattesubventioner. Jobbskatteavdragen mm, som urholkat skattekistan.

  Kalla det indirekta skatter, eller vad du vill, många avgiftshöjnigar är att vänta och har genomförts. Trafikförsäkringen höjdes, vilket är en skatt. Vi kan ta elen som höjts och här är det skatt på skatt.

  Alla som fåt skatten sänkt, kan skatta sig lyckliga, för då har dom ju till att betala dom skattehöjningar som är att vänta, inom Kommuner och Landsting. Alla utom pensionärerna förstås. 🙂 Som har flera skitår framför sig.

 2. ollemunter – tack för det inlägget. Det var roligt att han vaknat på rätt sida. 🙂
  Vad jag vill ha fram i mitt blogginlägg är de direkta skatterna för lönearbete och det har faktiskt blivit en slant ca 1000 kr mer i lönekuvertet/mån . Jag har barn som jag frågat hur det har slagit ut och de säger att så är det. Visst har andra skatter höjts det ska f.. veta tex snuset och andra saker.Vi får dock vänta och se hur det hela blir i slutändan. Skattehöjningar på arbete är ytterst dumt och gör att folk handlar mindre för de har mindre i sin plånbok. Detta är något som även du borde känna till. 🙂
  Den här röran med de tre vise har mycket av denna skattehöjar-inlindade-verksamt i sina skrymslen och det är inget som man längtar efter.

  Jobbskatteavdraget är bra – och staten ska inte äga företag, för det är inte deras uppgift. De ska se till så att samhällsfunktionerna fungerar och att infrastrukturen får vara i statens ägo – vattenkraften. LKAB, vägarna osv.
  Ang pensionärerna så är det säkert känt varför det blev som det blev. 🙂

 3. soli01!

  Ingen pensionär skulle behöva betala skatt, vid en inkomst understigande 200.000 kronor.

  Jag ser det som det största svek, någon svensk regering gör, eller kommer att göra, vilken det månde vara, i och med denna orättvisa behandling, av alla pensionärer.

  Men säger som jag brukar, Sverige är fantastiskt!

 4. ollemunter – håller faktiskt med dig.
  Att ha en pension på över 200.000 kr måste man ha suttit – märk ordvalet – i riksdagen. 🙂

 5. Jag håller också med om att man borde se till att pensionärerna får behålla mer / månad.

  Det ser väl ut som om det är någon liten förbättring på väg, men, det borde bli ordentligt !

  Vad gäller bromsklossar tycker jag inte att oppositionen är ett större problem.
  De har ju inget alls att komma med.

  Jag har inte hört ett ljud sedan Mona tillträdde.
  Jo, lite ”Usch va fel de gör, vi skulle göra det bättre” men, det köper väl ingen utan konkreta förslag ? (ursäkta att jag inte kunde skriva det fonetiskt, jag försöker stava rätt..)

  Nu står de där i Almedalen och alla skrattar åt denna saliga blandning så fort Ohly öppnar munnen.
  Dessvärre blir det inte bättre när Mona försöker reparera…

  Jag tror du kan vara lugn inför nästa val soli01, även om det som vanligt har varit en tuff period för de borgerliga.

  Det är ju först då de får chansen, när alternativet har urholkat en strålande högkonjunktur och måste ta ansvar för arvet…

  I övrigt är väl inte våra skatter så höga ?
  Är det inte mest avgifter ? 🙂

  I Sverige betalar en normalinkomsttagare 30% i skatt på sin inkomst.
  50% är inte helt ovanligt (ex. Danmark), men de har inga arbetsgivaravgifter.
  Däremot betalar de full sjuklön vid tillfällig sjukdom.

  hmm…gungor och karuseller ?

 6. Att vara fattigpensinär – de som stannde hemma och skötte barnen – har ingen vidare pension det är då säkert. Vet att den ligger på ca 4.350 kr/mån efter skatt.
  Där har SD något de vill åtgärda och att ingen pensionär ska ha en sämre ersättning än de flyktingar som kommer hit. De resonerar bra i den frågan!

 7. mrmhalland01 – det kanske inte är rätt ord ”bromsklossar” som jag använt. De säger dock i stort nej till all utveckling så det ordet kan användas ändå. 🙂
  Våra indirekta skatter finns överallt i vår vardag och det blir stora pengar som staten tar in den vägen, bl a momsen, så nog betalar vi nog med skatt redan i dag. Löneskatten ska vara låg, men den är tydligen en nagel i ögat på vänstern. Vi har att vänta nya skattehöjningaar på den fronten – var så säker.

 8. soli01!

  Vad är det du säger! Har vi skattehöjningar att vänta? Då tror du med andra ord, att det blir regimskifte om ett år?

  Va mer än vad jag trodde! 🙂

 9. ollemunter – vad vet jag. Man får utgå från det värsta. 🙂

 10. soli01!

  Om vi ska prata höger,vänster, så är det konstigt egentligen, att så många håller till vänster, trots att vi har högertrafik. 🙂 🙂 🙂

 11. ollemuntermannen – varför är frågan och den kanske du kan svara på. :-)…eller jag kanske har fel. 🙂 🙂
  Att sakna telefon – minst fem dagars väntan – är varken höger eller vänster det är vi överens om i alla fall? Tur att internet fungerar.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: