Skrivet av: soli01 | 30 juli 2009

Angivarsamhälle – vill vi ha det?

Vi är tydligen riktigt på gång när det gäller att genom mikrofoner eller foton snärja in oss och sedan avslöja vad som sagts kanske t o m i förtroende.

Utvecklingen har eskalerat under senare år även om det funnits tidigare. Nu är det mera allmänt att man på olika sätt försöker avslöja varandra och sedan rusar man till tidningar, radio och tv med sina avslöjanden. Jag hävdar att våra reportrar har gått före med gott exempel och det senaste klavertrampet var för att med alla medel försöka ”sätta dit” Sverigedemokraterna. Ingen tvekan att våra politiker ska kollas, men det måste vara med öppna visir. Dessa dolda mikrofoner är ett gissel och snart törs nämnda personer inte öppan mun. De befarar att en mikrofon kan ligga dold under skjortan eller blusen.

Jag anser att vi måste mera uppmärksamma detta stigande fenomen och sätta stopp på denna smusiga verksamhet!

Hör gärna av er med förslag eller åtgärder och hur vi ska förhindra att vi fullt ut i framtiden blir ett angivarsamhälle. Helt förbjuda sådana uppspelningar eller fotograferingar? Så här kan vi inte fortsätta. Dessa hemliga samtal till myndigheterna ang  a-kassor och sjukskrivningar är också en olustig del i att vi nu är på väg in i det perfekta angivarsnusket.

Annonser

Responses

 1. I London kan man från polisens ledningscentral, med övervakningskameror, säga till en person som slänger skräp mm.

  Bilister kan stoppas om dom gör en överträdelse. Sofistikerad övervakning via bildprogram kan följa en bilist via registeringskylten, kvarter för kvarter och sedan kan polisen stoppa bilisten, när det passar.

  Likaså kan man följa personer, via ansiktsigenkänningsprogram, när en efterlyssning görs, via alla kameror i samhället.

  Bättre så här, än som i Sverige, där privatpersoner agerar polis mm.

  Sverige ligger långt efter detta övervakningssamhälle. Vi har kameror på offentliga platser, som inte funkar när dom behövs.

  Jag tycker vi behöver mer kameror även i svenska samhällen. Annars tar buset över och det vill i alla fall inte jag, man ska kunna vistas ute fritt, utan att vara rädd, på kvällarna mm.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/miljontals-kameror-vakar-over-britterna-1.371317

  Att folk sedan ringer och anmäler till sjukakassan mm, beror nog mycket på den svenska avundsjukan, tror jag.

 2. ollemunter – kameror är väl bra ibland på utsatta ställen, men som i England vill jag inte ha det. Övervakningssamhället finns även hos oss i olika sammanhang. Det är för mycket hattande med personnummer, tycker jag. Nästan alla kräver detta. Jag brukar hoppa över att skriva in någon födelsetid och snabbt gå från sidan t ex.

  Privatpersoner ska inte idka polis, men nu har vi Antipriatbyrån som fått tillstånd att agera som sådan och det är en farlig utveckling. Detta är nu en prövotid och hoppas de styrande inser att det endast blir en sådan försökstid. Inte övertänkt alls detta ”tilltag”.

 3. Just angivarsamhället är väl det som wåra mer eller mindre ”kära” MaktHavare vill ha – eller ❓

 4. Josef – trevligt att du fortfarande är aktiv och ”omhuldar” våra makthavare. 🙂

 5. Josef – detta kallar jag för försåtlig, utstuderad propaganda och tas därför av mig som lögn och förbannad dikt.
  Denna länk trodde jag inte att du tog på allvar!
  (finns dock vissa små delar som är sanna – men helheten spolas.)

 6. Jo… – Sören – det har Du nog också rätt i – men det finns trots allt guldkorn i det.

  Frågan numera är nog om det överhuvudtaget går att ta någonting på allvar – enär samhällsstyrningen mer eller mindre har åt hållet ”ballat ur” – som jag ser det i vart fall.

  Jag tänker då på att den ena MaktHavaren före och den andra efter (offentliga såväl som privata) avslöjas som fifflare = sko sig själv i allra första hand – på det ena eller det andra sättet, tyvärr tyvärr… 😥

  Var finns förebilderna för folket numera ❓

  Därtill – som alltid – ”Smaken är ju som baken delad”Tack och Löv ! … 😉

 7. Josef – att baken är delad är för oss alla ett känt tillstånd.
  Det ligger mycket i ditt påstående ”om det överhuvudtaget går att ta någonting”… slut citat.
  Vi kan inte göra så mycket åt allt elände heller. Vi röstar in människor på vitala poster och hoppas de gör rätt. Det gör de dock inte alltid och vi våndas givetvis för detta.
  Personligen tycker jag att det är befriande att vara pensionär och ta dagen som den kommer. Glad att vakna utan större krämpor kan vara en befriande känsla. Huvudsaken man har mat och tak över sitt huvud. Att leva efter tillgångarna är dock ett måste. 🙂
  (nu saknar du dock tak över ditt huvud genom den glesnande björken – hösten du vet, men det är en annan fråga. 🙂

 8. Jo… – Sören – att vara folkpensionär är ett ”himmelskt tillstånd”, verkligen… 😉

  Nja… – en tunn presenning drar jag över huvudet när löven glesnar eller regnet står som spön i backen – och det räcker mer än väl för en mycket god komfort utomhus.

  Nja… – tillgångar finns det av ALLT i ÖverFlöd egentligen. Att sen MaktHavarna har lyckats med att grundlura oss till att tro att det är ”Brist på Allt” – det är ju en helt annan sak.

  Som nätmedborgare är jag tämligen säker på att Wi (= var och en av oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna) kan göra en hel del för att vrida saker och ting rätt igen, faktiskt…

  En vacker dag – eller kanske en regning dag – kommer ALLA att resonera som Anders Borg som student gjorde – för ca 20 år sedan – på den här videon, förhoppningsvis… 💡

  Det är enbart en fråga om tid ❗


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: