Skrivet av: soli01 | 16 augusti 2009

Nu har vi jokrar i leken.

Nu är det dags att ta SD (Sverigedemokraterna) och PP (Piratpartiet) på allvar!

Vem tar nu det övergripande ansvaret att verkligen ta sig an dessa partier och att vi kan få en debatt som är värt namnet. Vi måste sluta att bara prata skit och närmare ta reda på var dessa partier står i många viktiga frågor. Nu vet vi i stort sett inte så mycket.

I Sverige har vi nu PP som är ett typiskt enfrågeparti och vi vet att de vill ha rätten att kopiera främst musik på nätet. När det gäller social- ekonomi och försvarspolitik vet vi ingenting. Troligen vet de inte själva var de står. Detta måste fingranskas mera och där utgör SD inget undantag. De har dock mera tagit ställning till nämnda i sitt valmaifest.

Nu kan man fundera om PP kan hävda sig  när det gäller rik- kommun och landstingsvalet 2010.

Det får tiden utvisa, men det verkar bli en stor uppförsbacke, tror jag.

Den stora jokern i leken  är som jag ser det SD, som med råge ligger över riksspärren 4 %.(5,6 vid senaste undersökningen  av United Minds och 3,1 av Skop)

Visserligen ligger oppositionen bättre till än alliansregeringen vid denna mätning. Det är dock svaga siffror för det största partiet S. Det finns svaga länkar på båda sidor då Kds även är svagt.

Man kan påstå att PP är ett teknikorienterat parti och SD mera är inställt på folkhemsromantik och är restrektiva när det gäller invandringspolitiken. Detta beror säkert på den nu pågående globaliseringen med alla dessa flyktingströmmar detta medfört och PP:s  framgångar på internets intåg.

Nu är det bara att hoppas att riksdagspartierna tar utmaningen och vänder ut och in på dessa partier och därmed tar utmaningen på fullaste allvar.

Att bara avfärda som Sahlin nu gör när det gäller SD är ingen god stil i vår demokrati!

Annonser

Responses

  1. Regeringen lever farligt. Inte omöjligt att SD kommer att segla till vinst. Även andra partier, som anses som icke rumsrena, kommer med all säkerhet, att göra valet ovisst in i det sista.

    Idag är regeringen på Harpsund och gnuggar geniknölarna, för nya stordåd! 😆


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: