Skrivet av: soli01 | 20 augusti 2009

Polisen kanske gör fel

Nu rapporteras om oroligheter från  Biskopsgården i Göteborg.  Inget nytt egentligen om man får tro de ansvariga. Under senaste dygnen har bla bilar och soptunnor  eldats och polisen har mötts av stenkastande ungdomar som varit försedda med ansiktskydd.

Nu får polisen alltid klagomål om att de inte gör rätt och fokus sätts på hur polisen hanterar uppkommna situationer. Om det utbrutit händelser som fordrar polisingripande måste polisen agera på ett förtroendegivande sätt. Ingen lätt uppgift.

Det verkar som polisen inte agerar fullt ut när det finns företrädare som säger: ”Vi arbetar för att kunna lagföra och kommer att göra allt i  vår makt för att förhindra att det händer igen, säger Tomas Fuxberg på polisens länskommunikationscentral, bra, men att  de inte gjort några ingripaden är ett konstigt hanterande.  Han tycker att de i alla fall blir släppta efter en kortare tid. Märkligt synsätt, tycker jag. Bara att bli föremål för ett polisingripande kan vara en upplevelse som  stämmer till eftertanke. 

Varför polisen gör så få frihetsberövanden synes märkligt, som jag ser det. Kanske där polisen gör fel!  Att det ofta gäller icke straffmyndiga personer utgör inget hinder för ingripande.

Annonser

Responses

 1. Bra polisarbete?

  Citat:
  ”De fem förhördes och anhölls utan att formellt delgets misstanke om brott. De hade därför olovligen hållits frihetsberövade.”
  Slut citat.

  Polissjabbel!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5669943.ab

  Inte ofta sånt händer, eller är det. ❓

 2. ollemunter – det har jag aldrig varit med om under mina 37 hela år jag jobbat där. Visst var detta att ”sjabbla”. Mänskligt att fela kanske. De måste ju få veta varför de förhörs och sedan måste de delges misstanken om ev brott. De hade tydligen blivit anhållna och då måste väl förundersökningsledaren också ha missat att det gått rätt till.

 3. Emellanåt undrar man lite lätt om överbelastningen på rättsväsendet tar sig detta märkliga uttryck? Man glömmer väsentligheter i rättsprocessen vid gripanden?

  Enligt DN så begär RPS ytterligare 2 miljarder för att kunna säkerställa att 20.000 anställda poliser ska kunna vara ett faktum 2010…

  Känns föga troligt att vi är där då, 2012 kanske…

 4. alnabone – trevligt att du gör en titt in till min blogg.
  Beträffande polisens resurser är det mycket troligt att du har rätt. Det måste alltid fyllas på med folk och det har blivit en nedåtgående ”puckel” när det gäller personaltätheten p g a att det under ett antal år blev många som erbjöds pensioner, som var mycket förmånliga. Redan vid 62- års ålder erbjöd man detta. Nu är det inte aktuellt längre. Sådant tar tid att återställa.
  Helt rätt vi måste ha en betydande ökning av poliser och att utredningssidan får tillräckligt med folk så att brotten så snabbt som möjligt blir föremål för åtgärd.

 5. Hej Soli01 🙂 Klart man tittar förbi då och då!

  Säkerheten för medborgarna ska ju vara A och O för alla styrande men så är det inte i dag. Detta är en myndighet som INTE FÅR ha för klena resurser. Att erbjuda pensioner i tidig 60-års ålder är så typiskt statligt och det följer med i alla statliga organ även om det inte tillämpas sedan tidigt 90-tal- Dessa generösa avtal ställer dock till det för en lång framtid och lär ju inte vara alldeles gratis…

 6. Det förefaller som om dom flesta är mer eller mindre samhälls-funktions-förvirrade i dags dato – och då även dom som ej borde vara det, tyvärr tyvärr… 😥


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: