Skrivet av: soli01 | 06 september 2009

Vi ska behålla det som är privat – privat

Politikerna ska inte lägga sig hur det privata näringslivet har det i sina styrelser.  Här har förståss Sahlin i sitt sommartal krävt att minst 40 procent ska bestå av kvinner i bolagsstyrelserna. Det ska hon inte lägga sig i. Det kan säkert näringslivet själva klara utan att politikerna ska hytta med lagstiftnings-handen.

Detta är en skiljelinjen  mellan alliansen och oppositionen där nuvande regering inte tänker lagstifta om något så privat.

Nu lovar Sahlin och co att det  blir en höjning av a-kassan om de vinner valet. Hur mycket sägs ingenting om,  men det blir ju skattehöjningar som en följd. Nu lovas det pengar till det mesta, men vi vet vem som får betala i slutänden.

Skattesänkningar till låg-och medelinkomsttagare är inget som oppositionen tänker tillämpa om de får makten. 

De har egentligen ingen politik utan a-kassan är vad de viftar med. Vilket samhälle de har som mål finns endast stundande skattehöjningar.

Annonser

Responses

 1. Så sant som det är sagt! Kommer den röd-gröna röran till maktens korridorer efter valet nästa höst så kan vi lika säkert som amen i kyrkan förvänta oss kraftiga skattehöjningar för att föda de arbetslösa. Det enda rätta är ju att se till att det ÄR en svältersättning vilket tvingar ut folk i arbete igen…

  Samma sak ska det vara med sjukförsäkringen. Det ska inte löna sig att vara borta från arbetsmarknaden. Det ska vara besvärligt att få sjukersättning men den ska absolut betalas ut till de behövande…

  Höjda skatter för att höja a-kassan är inte avgörande för valet. Jag tror svensken gillar att ha några spänn extra per hundralapp i plånboken och de borgerliga har visat att det går att sänka skatterna och ändå behålla en bra standard i de statliga finanserna…

  Viktigt är att komma i håg att under flera decennier av socialdemokratiskt styre så har de statliga apparaterna byggts ut enormt och där sitter i dag ett enormt överskott av personal som i princip är utan arbete. Deras löner är måpnga gånger mer i månaden än vad normale medel-Svensson har om året. För att rensa upp i det statliga maskineriet krävs det nog många år av borgerligt styre…

 2. Tycker synd om den regering som ska efterträda sittande. Pengar delas nu ut frikostigt, till både Kommuner och Landsting. Det senast var påfyllningen till dom som blir utförsäkrade och inte har något skydd alls, vare sig A-kassa eller F-kassa. -Var tas alla pengar? Lånar man? ❓

  Som jag ser det, lånar regeringen nu till nödlösningar, för att om möjligt rädda skinnet och vinna valet, vilket jag innerligt hoppas dom gör, ty det blir inte lätt, för någon annan att ta över skulderna, som nu åsamkas landet. 😦

 3. alnaboe – det du säger finns inte mycket att säga mot.
  Nu finns även vänsterpartiet med i en evt regeringsbildning och detta – om något – borgar för kraftiga skattehöjningar.
  Att det skulle bli skattehöjningar det vet vi säkert , för det har ju aviserats om detta. De bara lovar och lovar en massa och det är ju egentligen ingen större uppoffring då vi till sist surt får betala det hela.

  Bidragspolitiken är satt i högsätet och det är egentligen deras grundbult för att få folk till röstboskap. Hoppas vi kan genomskåda detta förhållningssätt, som under långa tider använts här för att behålla makten .
  Jag är förespråkare av täta maktskiften – max 12 år – då är risken för ”innavel, insyltande” betydligt mindre. Tur att det blev ett skifte senast och alliansen har bevisat att de har respekt för alla som arbetar och bidrager till vårt välstånd. De ska f…i mig uppmuntras, vilket inte verkar finnas i deras – oppositionens – tankevärld.
  Hela oppositionens politik lukta unket och spärrar verkar inte finnas – nu aktuella Saab är ett typexempel. De lärde tydligen inget av varvskrisen tidigare!

 4. ollemunter – välkommen in, du kom från ingenstans under tiden jag redigerade min kommentar.
  Hur det skulle se ut med våra skattehöjarpartier s, v och mp är lätt att räkna ut!
  Vi har en återhållsam regering och det svider säkert att Borg o co ska hjälpa kommuner och landsting. Inget som de säkert vill göra, men för att motverka en ännu större arbetslöshet som skulle bli fallet om de inte stöttade nämnda.

  Det var synd att denna världsomspännande ”explosion” nu har skett, men vi kan inte styra en sådan händelse.

 5. soli01!

  Dom gör aldrig som dom säger. Nu har dom ju backat på dessa bestämmelser som var så klara, bara för ett par månader sedan. Vem betalar? Var tas pengarna och vilka ska betala tillbaka?

  Inte jag i allafall, så jag hoppas dom vinner många val, först då, får vi veta sanningen om lånen. För visst lånas det väl, till dessa nya pengar?

 6. ollemunter – visst det lånas som bara f… nu och det måste till om vi inte ska måste säga upp en massa kommun- och landstingsanställda. Det är lovärt att låna i ett sådant fall. Vi ska dock inte låna ut pengar till bilindustrin som s vill göra. Det kostar oss ändå en massa miljoner detta med Saab. Kommer inte ihåg summan men det var visst under 100 mijoner. Skattemyndigheten hade fordringar på Saab bl a.

 7. soli01!

  Vi kan ju inte blanda in skattemyndigheten här, men OK det var ju bl.a därför som regeringen med Mats Odell gick in och köpte Carnegie, med en stor förlust vid senare försäljning. Då gällde det en persons skuld till Carnegie som sänkte Carnegie. Kan gott jämföras med om S skulle sitta vid makten och ge SAAB pengar.

  Nu får vi hoppas, som jag skrivit på min blogg, att inte S kommer till makten, för då ser jag bara elände, för oss skattebetalare. Som det nu är kan som jag sa, gott sittande regering vinna valet och fortsätta dela ut pengar, till höger och vänster. Vi får också hoppas att bankerna fortsätter den låga ränteprofilen, så att vi alla kan fortsätta låna till bra ränta.

  Kanske kan det även bli en krona över till oss pensionärer, för dom har ju trycket på sig, med hot om valbojkott, annars får vi väl sprätta upp madrasserna. 😆

 8. ollemuter – jag har haft på känn att det finns pengar i vissa madrasser och nu blev det bekräftat. ”Vi” – du menar givetvis jag.
  Du, det kan kanske bli en liten slant till även pensonärerna, men säker kan man inte vara med Borg vid rodret. Hoppas han tänker även på – vissa i alla fall – som brukar den nyttiga prillan. 🙂
  Jag ser helst en större slant.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: