Skrivet av: soli01 | 07 september 2009

Vart är vi på väg?

Man kan oroligt undra vart vi är på väg här i Sverige när det gäller all denna skadegörelse  och bränder samt alla dessa bilbränder.

Nu skärps det hela upp på ett mycket farligt sätt. Det talas om att mörda poliser, som är satta att sörja för vår säkerhet. Nu måste alla krfter hjälpas åt att få stopp på denna enormt farliga utveckling.

Det första som måste till är att de som gör dessa brott snabbt kommer under lagföring.  Inte lätt alla gånger att få tag på förövarna, men det måste lösas. Straffen måste bli kännbara,  för så här får det inte fortsätta.

Annonser

Responses

 1. Så här gör polisen i Frankrike!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5753358.ab

 2. ollemunter – visst det kunde man ana att i Frankrike sattes det in kraftiga åtgärder för att stoppa vansinnet. Det visade sig ganska effektivt. Kanske någon borde åka ned och ta lite lärdom! 🙂

 3. Sverige envisas med att ta in stora olika folkgrupper som växer sig större och större…

  Detta är i sak, väligt ädelt men utan integrationspolitik av rang, går detta snart åt pipans kvist…

  Vi kan se många exempel runt om i världen, hur åsidosatta gruperingar av människor agerar och Sverige är således inget undantag för den regeln…

  Den dagen vi faktiskt strävar efter att göra de som söker det svenska till svenskar… Då först kan det basuneras ut att Svedala är ett föredöme…

 4. alnabone – det har gått snett med flyktingpolitiken och vi är inte ensam om att ha problem med detta.
  Det har skapats getton och det är största felet. Blandningen har inte fungerat och det blir svårt för alla parter . Vi måste dock få slut på den enormt farliga utveckling som nu är på gång. Det måste till åtgärder som kan få ett stopp. Läste att det t ex i Frankrike hade tagits i ganska så kraftfullt och att de värsta bråkmakarna hade blivit föremål för straff. Det hade tagit tid med att följa upp och lagföra dessa ynglingar, men det blev p g a denna ”kraftåtgärd” stoppat . Nu var det intensiva åtgärder i förebyggande syfte som gällde och det har visat sig vara effektivt.

 5. Skillnaden är kanske att Frankrike vågade lägga problemen på bordet redan på 80-talet.
  Vi är 30 år efter.

  Jag ställer mig ändå frågan : Varför vill dessa människor i de utpekade områdena elda upp sin egen närmiljö och dessutom hindra sin egen säkerhet genom att hindra räddningsåtgärder ?

  Det är ju just detta de flytt ifrån, för att söka en trygg och säker plats.

  Att i det läget göra sitt eget närområde livsfarligt verkar ju helt absurt !

  Ger vi fel människor asyl ?

  Är det i själva verket bråkstakarna som flyr undan lagen i sina länder efter brott vi tar emot ?

  Svårt att bedöma troligen eftersom det sällan råder rättstrygghet i de aktuella länderna.

 6. mrmhalland01 – denna typ av våld är något som vi inte tidigare i modern tid har haft här. Jag har varit med under en lång tid när det gäller bl a brottsbekämpning , men har inte haft att göra med denna typ av skadegörelser och att kasta sten på polisbilar och räddningskåren var inte tänkbart bara för ca 15 år sedan.

  Nu har vi fått – vad jag kan förstå – alldeles för stora flyktingströmmar och det visar sig att vi egentligen tagit” vatten över våra huvuden”. Vi kan inte bemästra det hela. Gör vi rätt när vi stoppar in våra flyktingar i getton som alltid är ett frö till allehanda problem.
  ”Sent ska syndaren vakna”, har någon sagt – stämmer kanske här.

 7. Jag håller med dig soli01, men frågan kvarstår !

  Varför begås dessa brott (framför allt mot sig själva).
  Inte kan det vara för att det är landsmän som är grannar..det saknar ju all logik.
  D.v.s Att många från samma ursprung bor på samma plats (det vi kallar getton) borde ju om något HINDRA att detta sker ??

 8. mrmhalland – tydligen är ”getton” inget som bevarar ett lugnt förhållande. Har ju visat sig i många sammanhang. De lever i sin egen värld där och det bildas gäng inom denna svär och så har vi skapat en ”ö” där till slut bara våldet råder. Samhörighet med övriga i samhället är ytterst viktig och måste åtgärdas från grunden – flyktingarna ska spridas ut över landet och det ska regleras av myndigheterna.
  Mycket åvilar ett samhälle om de åtager sig att ge folk från andra länder möjligheten att komma hit.

 9. Jag tror du har rätt soli.

  Trots allt är jag förvånad över denna självdestruktivitet.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: