Skrivet av: soli01 | 11 september 2009

Socialdemokratarna – populister

Det man gör på vänserkanten verkar vara ganska  mycket  populism om man lyssnar till vad de säger.

De är säkert medvetna om varför det blivit det förhållandet det nu blivit med finansiella läget och  att man får gå tillbaka till 30-talet för att uppleva något liknande.

I stället för att göra detta hävdar Mona Sahlin och Tomas Östros att det  är”För lite, för sent”. Vidare hävdas att skattesänkningarna i själva verket var huvudorsaken till de stora underskotten i de offentliga finanserna. Socialdemokraterna har bjudit över regeringen när det gäller utgiftsposter och bör därför vara försiktiga att gapa på. Det är populism när det är som värst.

Nu ska de återskapa den rättvisa som regeringen påstås ha krossat och det krävs inte mycket fantasi fär att lista ut vilket redskap de tänker använda – skattehöjarvapnet.

De tänker återinföra förmögenhetsskatten (vi är snart ensam om denna skatt , om det blir så), höjd inkomstskatt på årsinkomster runt en miljon och en ny skatt på exklusiva fastigheter på mer än 6 miljoner. Detta menar s ska återföra landet till stabilitet. Vad de inte kan erkänna är att denna symbolpolitik inte kommer att inbringa mera än kaffepengar till statskassan. De är inte ärliga utan tror att vi är hur dumma som helst!  De säger ”Fler kommer att få bidra,  och skatten ska fördelas efter bärkraft”. Detta är inget annat än plakatpolitik och medför en höjning för medelsvensson. Var så säker.

Att socialdemokraterna tror att en höjd skatt ska minska arbetslösheten är så urbota dumt att kommentarer är överflödiga. De saknar tydligen verklighetsförankring och var är samhällssynen.

Annonser

Responses

  1. Bra sammanfattat soli.

    Kommentarer är verkligen överflödiga.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: