Skrivet av: soli01 | 14 september 2009

Skattehöjarpartierna

Sverige är verkligen fantastiskt. Nu vill de röd/gröna få förtroende att  – om de vinner nästa val – höja skatterna i Sverige . Vi ligger på andra plats i världen när det gäller vårt skattetryck. Danmark ligger på första plats med en marginalskatt på 62,3 procent och Sverige på andra platsen med 56,7 procent. (När det gäller årsinkomster över 700.000 eller mer ligger vi alltså i topp). Nu pratas om skattehöjningar utöver sådana siffror och många kommer att fly  från landet om uttaget skulle öka ännu mera. Kan nämna att Tyskland ligger på 12:de plats i denna liga – 45 procent.

Det finns faktiskt sju länder i världen som saknar marginalskatt. Bulgarien har den lägsta marginalskatten i EU – 10 procent.(enl en rapport från skatte- och redovisningskonsulten KPMG, enl Dagens Industri.)

Snittet i världen: 28,9%.Snitt EU 36%.

Världens lägsta skatt finns på Bahamas (0 %),Caymanöarna,  Kuwai, Oman, Qatar,  Saudarabien har även 0 %,  Bulgarien, Kazakstan, Paraguay har 10 %, Ryssland 13 procent, Costa Rica 15 %. (källa KPMG/DI)

Den genomsnittliga marginalskatten i världen har minskat med 0,3 procentenheter till 28,9 procent. Bland EU länderna ligger snittet på 36 procent.

Detta visar att Sverige håller sig väl framme när det gäller skatteuttaget, men att alliansregeringen har sänkt den direkta skatten vid arbete och tänker fortsätta med detta. Denna trend kommer tydligen att brytas om den röd/gröna oppositionen skulle få makten. Ingenting att se framåt för de som dagligen sliter i sitt arbete.

Annonser

Responses

 1. Jag tror inte att du behöver vara orolig soli,

  Efter att ha sett dessa tre ”muppar” i Agenda står det helt klart att de tappar röster varje gång de öppnar munnen.

  Nu inför valet måste de öppna munnen många gånger och således tappa fler och fler.

 2. Hoppas du har rätt mrmhalland01. Visst var det tomt vad de hade att säga och vi får verkligen hoppas att folk genomskådar detta gäng! Att prata om skattehöjningar bara för miljonärer är inte rumsrent, för det ger staten inga pengar av betydelse. Vi får alla skattehöjningar, men det är de inte ”karlar” att tala om. Tror tydligen att vi är hur dumma som helst.

 3. Wi som fortfar att andas får se hur det blir med SkatteBelastningsTrycket i mitt kära fosterland Sverige, troligast… 💡

  Oavsett hur det blir – så stannar jag nog i Sverige, tror jag… 8)

 4. Josef – du är en förståndig man, hör jag. 🙂
  Den dagen björken strejkar – faller för åldern – får du dock söka annat viste.

 5. Jo… – Sören – men den dagen den glädjen. 🙄

 6. Josef – det kan väl aldrig vara så att det kan förknippas med glädje att björken dör. 🙂
  Har du skrivit detta på Wikipedia? Stilen verkar bekant.

 7. Hmmm… – Sören – jag trodde att Du var så ”upplyst” – att Du visste att ”liv i materia” bara är en åt hållet näst intill försumbar del av det VERKLIGA Livet.

  Så… – varför ej vara glad när någonting ”kommer hem igen” ❓

  Nej – på Wikipedia skriver jag ingenting, faktiskt… 8)

 8. …apropå ”kommer hem igen”… 😀

 9. Jag hoppas innerligen att mrmhalland har rätt i skriften ovan. Kommer den röd-gröna röran till makten igen så går det nog käpprätt åt skogen. Borgarna kommer till makten och börjar bygga upp ett land medan sossarna så fort de kommer till makten river ned det borgarna byggt upp.

  Detta är ett faktum och en tragisk utan motstycke i modern tid…

 10. Jag kan för allt i världen inte sätta någon större tillit till mr Ohly och detta är en av mina stora tvivel till att den röd/gröna röran är något för Sverige i tiden!


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: