Skrivet av: soli01 | 18 september 2009

Aftonbladet – censurtidning?

Aftonbladet har gjort bort sig genom sin hållning mot Sverigedemokraterna. Det är ynkligt handlat och är dessutom en farlig utveckling för demokratin om det fortsätter. Vilket parti står på tur?

Läser man deras skäl till  varför de nu tänker stoppa  Sverigedemokraternas annonser kan man undra hur de egentligen tänker. De har för det första inte fått begäran om någon annons än, vad jag kan förså. De har i förväg bestämt sig och detta är illavarlsnade för  yttrande- och informatinsfriheten.

Denna tidning uppbär – om jag inte är felunderrättad – tidningsstöd av staten och det förbättrar inte saken.

Vi kan inte fortsätt och behandla ett parti hur illa som helst. Svt har gjort mycket fula saker mot detta parti, så det är inte endast Aftonbladet som har utmärkt sig.

Vi kan bortse från om vi stödjer eller inte Sverigedemokraterna , så här fungerar inte en demokrati. Vi har våra lagar när det gäller vår yttrandefrihet och då ska inte tidningarna gå före och försöka stopp dessa lagar. Detta är allvarligt och bör uppmärksammas av våra styrande. Censur är ett trubbigt verktyg och bromsar vår demokrati och kan i förlängningen ”knapra” på demokratin.

Tidningarna kan i dag skriva det mesta utan att det stoppas, men själva ska de sitta som domare över andra. Är detta vad vi vill ha?

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: