Skrivet av: soli01 | 03 november 2009

Gömmande av flyktingar…

Såg  just nu på ett debattprogram som gällde våra flyktingar och som fått avslag på sin asylansökan och nu gömmer sig här. Det skulle röra sig om ca 9,000 personer .

Här har allt prövat och  nu har dessa personer fått avslag och ska då förpassas ur landet. Låter kanske omänskligt, men deras ansökan har prövats under svensk lag och som regering  och riksdag har beslutat.

Vi har lagar för detta och vi måste väl då försöka uppehålla dessa om inte det helt ska kalka ur. De som gömmer sig  och har barn tänker inte alla gånger på vad barnen får genomgå för att föräldrarna nu går under jorden.

Hur ska man råda bot mot denna  företeelse som verkar öka år från år. Jag har givetvis inte svaret, men när man lyssnar på de politiker som pratade i debatten blir man smått frustrerad på särskilt vänsterpartisten som var ett enda stort frågetecken. Vet de vad de har stiftat för lagar blir ju frågan.

Den som väntar på utslag huruvida de till sist får stanna eller inte  – alla överklaganden är gjorda – skulle personen personligen få ta del av denna och att de omgående blev utvisade genom att polisen då ingrep. Mycket skulle alla parter vinna på en sådan åtgärd, men kan vara svårare att få gehör för.

Något måste vi i alla fall göra . Det är inte alls rimligt att folk ska gömmas och att barnen då verkligen kommer i kläm det verkar inte föräldrarna tänka på.

Vidare skulle det   –  om ingen ändring sker – straffbelägga de som gömmer flyktingar. Det låter givetvis inte bra heller, men hur lösa denna knut.

Vi kan heller inte lämna amnesti till dessa personer för då är det lika bra att vi helt öppnar våra gränser. Vem vill egentligen detta då om man ser lite i  förlängningen…

Annonser

Responses

 1. Detta problemet hade aldrig uppstått om vi tog hand om flyktingar redan vid gränsen till Sverige och gjorde en snabb bedömning av hurvida flyktingskäl föreligger.

  Jag menar inte slarvig, utan skyndsam.

  Är det HELT klart att det inte finns asylskäl så avvisas personerna ifråga enl. de regler som finns.

  Är det tveksamt får man göra en andra bedömning, men fortfarande så fort så myndigheterna kan ha kontroll över personerna utan att det väcker anstöt över att vara i ”förvar” så länge.

  Samtidigt måste vi ju ha kompetent folk som bedömer skäl.
  Jag vill aldrig mer se ett ”Lollo-fall” i Sverige.

  INGEN ska behöva leva hela sin ungdom i Sverige och sedan utvisas till ett säkert helvete !

  Detta händer bara med inkompetenta handläggare !

  Så, soli, mitt svar på din fråga : Vad ska vi göra ?

  Anställ kompetenta personer som är intresserade av sitt arbete !

  Självklart kommer det också personer över våra gränser utan att vi vet om det, men det är ju inte dessa vi talar om eftersom vi inte känner till dem.

  Självklart måste ovanstående samordnas med en integrationspolitik värd namnet.

 2. Om vi ska fördjupa oss i invandrarpolitiken kan denna länk vara en de många som finns på nätet.Jag ser likheter med hur det har kalkat ur här i Sverige under senare tid. England är inget undantag tydligen.
  http://www.realisten.se/2009/10/29/oaterkallelig-mangkultur-hemligt-syfte-med-brittisk-massinvandring/

  http://translate.google.se/translate?prev=hp&hl=sv&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Fdebate%2Farticle-1222977%2FMELANIE-PHILLIPS-The-outrageous-truth-slips-Labour-cynically-plotted-transform-entire-make-Britain-telling-us.html%23ixzz0VKA3RbRz&sl=en&tl=sv&history_state0=

 3. ”Detta problemet hade aldrig uppstått om vi tog hand om flyktingar redan vid gränsen till Sverige och gjorde en snabb bedömning av hurvida flyktingskäl föreligger”

  mrmhalland01!
  Hade regeringen tillsatt resurser, behövde inte detta hända. Om du tittat på Uppdrag Granskning sist så förstår du vad jag menar. Där fanns en familj som slussades runt på olika boende och en yngre grabb i tio-årsåldern i familjen, tyckte dom hade haft det bättre om dom stannat kvar i Irak, trots bomber och elände. Där bodde dom åtminstone i ett eget hus. Nu hade dom ett rum, som kommunen på en ort i Sverige hyrde dyrt av en entreprenör, som i sin tur hyrde billigt av kommunen som betalade 15-25 tusen kronor i månaden för detta rum, familjen bodde i. Fler liknande ärenden togs upp.

  Så ser integrationen ut i Sverige idag. Man har tagit emot fler, än man kan hjälpa.

  2007 km det 18000 asylsökande till Sverige. Nu har det hitills i år kommit 2000, tack vare hårdare regler.

  Komma hit och bo och leva i misär, är ingen värd, oavsett varför man kommer hit.

  Så oavsett om någon gömmer sig eller ej, är ingen människa värdig den behandling, svenska myndigheter utsätter dessa asylsökande för.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: