Skrivet av: soli01 | 27 december 2009

Hur kan de röd/gröna protestera mot friskhet.

Att vi från att tidigare varit ett av de friskaste länder i världen var det tydligen ett systemfel när sjuktalen sköt i höjden under S-regeringen i slutet av 1900-talet.

Under bara fem år från 1997 ökade statens utgifter för sjukpenningen från 14 till 40 miljarder. Så år 2006 var det 239000 personer som hade sjukpenning och 555000 som var förtidspensonerade. DET ÄR ANSTRÄNGINGAR ATT RÄTTA TILL DENNA HELT HORRIBLA SNEDVRIDNING som nu de röd/grön protesterar mot. Det är ingen illasinnad tanke att göra något åt denna utveckling!

Arbetslinjen fungerar. Försäkringskassan har rapporterat att regelförändringarna lett till att fler arbetar och nu fyller även Svenskt Näringsliv på med fakta. Sjukfrånvaron har minskat från 5,0 procent till 3,6 procent sedan 2006. Det motsvarar 41000 heltidsarbeten.

Tydligen villl inte de röd/gröna inse faktum utan  protesterar mot friskheten!

Annonser

Responses

 1. De rödgröna har inte fattat vad det handlar om, jag brukar roa mig med att läsa bloggen skriven av ”bestofmankind” och dennes djupsinniga tolkningar av det socialdemokratiska arbetarpartiet. Dennes tolkningar är skrämmande och efter att ha följt en hel del politiska bloggar på sistone så är skrämselhickan ett faktum.

  De vet verkligen inte ett jota om vad de talar om. Senast jag lyssnade på anföranden av Sahlin eller Wetterstrand kunde jag enkelt konstatera att ingen av dem har några som helst hållbara argument för det de håller på med. Sahlin, i synnerhet, saknar totalt den glöd och energi man ser i Reinfeldts anföranden och Wetterstrand bjäbbar på om sina profetior om den framtida miljön såvida vi svenskar inser att häst och vagn ska tillbaka, på sin höjd kan vi använda cykel – och så stannande Sverige…

  Den gemensamma nämnaren dessa två osannolika storheter emellan (ironiskt sagt alltså) var att de totalt avsaknar retoriken att sälja det med. Kan du inte sälja det du argumenterar för så kan du lika gärna vara tyst!

 2. De röd-gröna måste veta något som ingen annan vet.

  Alla vi andra förstår att det går att öka välfärden för verkligt sjuka och arbetslösa om de arbetsföra arbetar.

  Det är skattemedel som betalar de sjuka och arbetslösa, helt oavsett om några väljer att kalla det försäkringar.

  Utan skatteintäkter finns helt enkelt inte möjligheten att upprätthålla välfärd.

  Med de siffror soli01 redovisar här (jag har inte kontrollerat personligen, men vet att soli alltid har på fötterna) ökar våra möjligheter att på sikt ytterligare bättra på ett system som just nu ser ut att kunna bli riktigt bra.

  Att gömma arbetslösa/arbetsvägrare i förtids-pensionering (det heter något annat nu, men är samma sak) var ingen lysande idé från regeringen Persson.
  Detta var bara till för att ”bevisa” att man kunde hålla vallöftet om arbetslösheten.

  Vidrigt !

  Heder åt nuvarande regering som vågar lägga det gamla byket på bordet, trots att det snart är val igen !

 3. mrmhallan01 – när inte Persson orkade måste ju någon ansvarsfull göra en förändring. Denna har kantats av olika fel som ovillkorligen kan komma för handen. Där har det ibland inte fungerat riktigt som de tänkt, men de har ju gjort dessa förändringar till det bättre och ska ha en eloge för det. Det har även gått fort att rätta till fel som smugit sig in. Håller med flera här som uttrycker sig positivt att vi nu har en regering som kunde ta tag i denna ”cansersvulst” som stoppades innan den direkt förstört vårt land.
  Beträffande bloggen kan jag hänvisa till flera källor och då bl a svd.

 4. Ett bra inlägg från mrmhalland som jag helt ställer mig bakom, tack! 🙂

 5. Citat:
  ”Det är skattemedel som betalar de sjuka och arbetslösa, helt oavsett om några väljer att kalla det försäkringar.” Slut citat.

  Det är den enskilde som själv står för detta genom sin anställning.

  Verkar som en del borde läsa på, innan dom yttrar sig.

 6. Apropå mrmhallands kommentar, om skattefinansierad sjukförsäkring via skatterna, som får stå för honom.

  Hur länge ska vi finansiera detta via skatterna?

  http://spikharry.wordpress.com/2009/12/25/usel-pension-efter-ett-langt-liv/

  Inte undra på att pengarna inte räcker till, när en svensk råkar bli sjuk eller arbetslös.

  Detta oavsett regering, så är ingen utpekad!

 7. ollemunter,

  Det var länge sedan de pengarna räckte (självklart, eftersom de var beräknade efter sjuktalen i slutet av 80-talet).

  Har du verkligen inte läst om de (förhållandevis höga) extra anslagen staten skjutit till ?

  A-kassan skulle finansieras av medlemmarnas avgifter…de räckte inte långt.

  Förnekar man detta ska man inte be andra läsa på…

 8. Om vi i lilla Sverige tror att vi bara kan långtidssjukskriva folk för varje liten åkomma där huvudsyftet är att få ner arbetslöshets-siffrorna, är vi inne på en mycket farlig väg.
  Lyckligtvis har Alliansen insett och börjat korrigera detta.
  För att Sverige skall kunna behålla den standard vi har och kanske även förbättra den, så är det ”arbetslinjen” som gäller.
  Eller är det någon som tror att vi kan öka vårt välstånd genom att sjukskriva och långtidssjukskriva personer för varje åkomma som uppvisas.
  Inte ens storfifflaren Mona kan lösa denna ekvation på annat sätt.
  Tyvärr finns et fortfarande många som tror att ”det är bara att trycka ny sedlar”.

 9. Torsten,

  Visst är det så.
  Det är detta vi nu backar ifrån (vilket jag tycker är hedervärt nära ett val).

  Att de röd/gröna protesterar mot detta måste väl ses mot bakgrund att de har andra inkomstkällor än skatter och sociala avgifter ?
  Varför kräver ingen att de deklarerar dessa enorma inkomster som kan finansiera att alla som är lite trötta på att arbetar blir pensionerade i tidig ålder, med 80-90% av lönen resten av livet ?

  Jag har själv varit sjukskriven en längre tid för några år sedan, så jag hånar verkligen inte de som är sjuka.

  Jag hånar dem som hurrade fram denna reform i början av 2000-talet och nu spyr galla över dem som faktiskt orkar genomföra den och dessutom har den goda smaken att rätta till den så att så få som möjligt ska råka illa ut av den.

 10. Det som kostar pengar i det här landet, är den enorma invandringen, inte att några svenskar är sjuka eller behöver a-kassa.

  Se till sanningen och sluta hyckla om våra partier, dom gör nog så gott dom kan, även dom som nu regerar och andra.

  Det vi behöver är någon som står upp från myndigheten regeringen och talar om att så här kan det inte få fortsätta, vi kan inte ge bort landet till dom som bara kommer hit och ska ha allting gratis, utan att göra en släng.

  Så ser jag på saken och jag står för varenda ord.

 11. Hmmm… – själv tycker jag att det är helt ”sinnessjukt” – att politiker istället för behandlande läkare skall bestämma när en person är rehabiliterad och kan återgå till arbetet – hälsar Josef B.

 12. Josef – var får du allt ifrån. 🙂
  Vet att det är läkaren som bestämmer om man ska återgå till arbetet. Det funkar faktiskt ganska bra här när det gäller detta. Tänk om läkaren bara sjukskriver och sjukskriver – är rädd för patienten. Det sker också.
  Kommer ihåg att våran tjänsteläkare sjukskrev bara om var näst in till döende. Beror lite på hur läkaren är – helt klart. Detta är många år sedan och vi hade säkert de som alltid har styrt vid makten. Skulle väl aldrig ha skyllt på sittande regerng i detta fall!


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: