Skrivet av: soli01 | 20 januari 2010

Varför så tyst om flykting- och invandrarpolitiken?

Nu har de stora elefantera i riksdagen drabbat samman och det var nära att det tagit eld när debatten gick hög om allehanda  spörsmål.

Den viktigaste frågan när det gäller invandringen var –  vad jag uppfattade – helt tyst om. Inte ett knäpp. Här ska det tystas ned och det gjordes med besked. Vad har vi för politiker i riksdagen numera.  Alla är rädda och att ens yppa att det inte fungerar med  invandringen –  tydligen tabu.

Nu var det i stort sett bara sjukförsäkringen som ältades och där har regeringen bara övertagit något som Persson faktiskt började med under sin tid. Han orkade inte fullfölja det hela och alliansen övertog något som socialdemokraterna inte orkade fullfölja.

Ingen lätt uppgift, och det  blir lätt oftast missar  med en så stor reform, men det kan och görs i efterhand justeringar. Detta påpekade även Björklund under debatten. Det var hög tid att något gjordes då det under ca 5 år varit 140 personen per dag som förtidspensionerats. Detta var något som vi var bäst på under denna tid.

Bra att det blev åtgärdat, men nu blir det tydligen en återställare till det gamla om röd/gröna kommer till makten. Alliansen anklagar oppsitionen för att vara bidragsbenägna och det är ingenting som för ett land framåt. Vi måste ha så många som möjligt i arbete för att det är nästan fri invandring och de äldre lever i dag längre. Sjukvården och skolan får inte komma i kläm och då bör alla som kan-  har hälsan –  bidraga till statens inkomster.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: