Skrivet av: soli01 | 24 januari 2010

Är debattledarna fega?

Jag har under kvällen följt debatten i Agenda mellan statsminister Reinfeldt och oppositionsledaren Sahlin. Inget nytt egentligen kom fram i den debatten som inte var känt förut. Debattledaren höll förståss borta frågor ang invandringspolitiken. Frapperande egentligen. Den lugna debatten var faktiskt det starkaste intrycket man fick. Sahlin körde med en något annorlunda taktik att inte lägga huvudet på sned så ofta och var den som stod för klagomålen. Det är ju den roll hon har, att gnöla på allt som denna regering har gjort.  Tyckte  att Reinfeldt bättre kunde ha förklarat vissa saker i debatten,  men det återstår ett antal månader till vi ska gå till val.

Skattehöjningarna kommer och jobbskatteavdragen steg 3 och 4 kommer att tas bort med stigande skatter för de som släpar för landet.

Vill man ha högre skatter ska man givetvis rösta för detta, men jag har svårt att förstå varför inte de som jobbar o sliter varje dag ska få denna uppmuntran.

Vi ska tydligen inte få  bestämma själva om våra pengar utan skattehöjningarna ska  se till att plånboken  blir tunnare med en röd/grön regering.

Förmögenhetsskatten ska återinföras. De vill helst att vi har våra pengar i utlandet. Idiotiskt – vi är ett av två länder i hela Europa som ska ha förmögenhetsskatt.

Höginkomsttagare ska betala mera i skatt – kommer att gälla alla! Idiotiskt. Avdragsrätten för hushållsnära tjänster försvinner. I Finland kostar detta numera inte staten något efter ett antal år. En hel yrkesgrupp kommer i kläm. Idiotiskt – igen.

Ska vi verkligen rösta för denna idioti? Svaret är enkelt: Nej!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: