Skrivet av: soli01 | 26 januari 2010

Ring P 1 – en slaskho?

Oftast när jag lyssnar på P1 är det människor som ringer och hatar den nuvande regeringen.  Vad har vi för människor här i Sverige. Att  regeringen bara vill djävlas med folk stämmer säkert inte.  Mycket ofta hörs uttrycket ”vanligt folk” och vad det är kan man verkligen fråga sig. Genomgående gnölas det på att det finns personer som tjänar för mycket också.  Någon sorts avundsjuka som tydligen har sina rötter –   särskilt på vänstersidan. Det är, verkar det som,  fult att det finns människor som tjänar pengar.  Det måste finnas skillnader  hur mycket vi tjänar,  men detta verkar inte förekomma i denna värld.

Att klaga på folk för att de råkar ha flera bilar i ett hushåll, hör man också.  I dagens samhälle, då bägge oftast arbeter ute på arbetsmaknaden, måste det   finnas  mera än en bil.  Hur kan man hänga upp sig på sådant – hörs ofta i detta radioprogram!

Utvecklingen i ett samhälle medför att för vissa går det riktigt bra och andra har mera otur eller så är de inte nog kreativa och sätter upp något mål.

Vad ska vi göra  för att få människor mera inriktade på arbete och att staten inte alltid måste idka överbeskyddare.  Ett eget ansvar existerar inte i vissa grupper.  Är det ett beskyddarsamhälle vi ska ha eller ska den enskilde individen hantera sitt liv på en ansvarsfullare sätt?

Det måste ibland vara svett och tårar för att skapa sig  t ex ett bra yrke och denna del verkar även vissa inte ha en tanke på!

Hur tänker dessa människor egentligen?

Hatet verkar vara genomgående – mot vad?

Varför är det oftast vänsterfolk som verkar irritera sig på att vissa har det bättre?

Annonser

Responses

  1. Ja, vad menar han, Fredrik Reinfeldt när han säger vanligt folk det skulle jag vilja veta.

    För det är han som myntat uttrycket, kanske för att han själv, inte tillhör den kategorin.

    Att tjäna pengar är inte fel. Fel blir det när man åligger andra att hålla igen på inkomsterna.

    Alla regeringar har haft den egenheten, att lägga sig i avtalsrörelserna, oavset om de säger att det är upp till parterna på arbetsmarknaden, så kommer man med pekpinnar, när en strejk utbryter. Då är det plötsligt samhällsfarligt.
    Tacka fan för det ska en strejk göra nytta, måste den bli samhällsfarlig och mig veterligt, är det, det enda sättet att sätta press på arbetsgivarna. Felet som då ofta görs, är att man väntar med storsläggan, den måste sättas in direkt.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: