Skrivet av: soli01 | 08 mars 2010

Vänstern vill ha ett tredje kön.

Hörde på P1 i  dag att vänstern ville ha ett tredje kön. Det finns de som varken är man eller kvinna och då måste väl detta gå att lösa på annat sätt genom operation? Vi  kan väl inte ändra på våra ”grundlagar”.  Drömmer jag detta eller är det verkligen sant – jo,  jag var vaken även om jag låg och slöade vid detta tillfälle.

Snart kommer det nog förslag på att en man inte är en man. 🙂

Annonser

Responses

 1. Rätt svar är Enuck! 😆

 2. Soli, det är faktiskt inte bara vänsterpartiet….

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/australiskt-forslag-om-tredje-kon_2158691.svd

  Jag tycker att det är ett intressant förslag och om det genomfördes skulle det definitivt innebära en lättnad för vissa människor som av anatomiska eller andra skäl inte känner sig som om de passar in i uppdelningen man/kvinna…

  Kirurgi löser mycket få sådana problem….

  Dessutom skulle det kanske luckra upp en del cementerade föreställningar om vad som är manligt respektive kvinnligt

 3. Ja, det går att hitta idioter överallt.

  Jag har ett bättre förslag.

  Körsbärsträd.

  Självfertilt.

 4. fairymary – jag är som du förstår inte så insatt i detta med ett tredje kön, men det tar emot någonstans. Att det finns mer än två kön tror jag inte är möjligt och att det glimsat vid själva havandeskapet. Vi får nog hålla oss till de kön som nu är aktuella. Det finns inget mera att välja på. Hur många kan det röra sig om som har hamnat så mellan stolarna? (Sverige)
  Ok om att Vänsterpartiet inte var ensm om detta förslag – mer än jag visste. 🙂

 5. Torsten – detta med körsbärsträd hajade jag inte riktigt och att de ska kunna självpollenera sig har jag aldrig hört.
  Kanske man inte kan bli för gammal för att lära något nytt. 🙂

 6. Soli, antal är inte min starkaste sida. Jag tänker mig befolkningen som ”normalfördelad”….känner du till normalfördelningskurvan? I båda ändar finns sådana som avviker från ”medelvärdet” eller normen….

  I mitt jobb har jag träffat några av dem som avviker, några för att de fötts med obestämbart kön, andra för att de på ett eller annat sätt inte riktigt kan identifiera sig med sitt biologiska kön. Självmordsfrekvensen bland t.ex. transsexuella är hög om de inte får hjälp att byta kön, vilket är en process på många år. Kanske skulle några av dem vara hjälpta av att inte behöva kategoriseras som något de känner sig främmande eller ibland rent av äcklade inför?
  Vi som är trygga i vår könsidentitet skulle inte ha något som helst att förlora, eller hur?

 7. fairymary – du har säkert kommit i kontakt med detta med att människor inte kan känna sig tillhöra något av man/kvinna och för dessa måste det vara frustrerande , helt klart. Vi som haft turen att tillhöra endera könet kan nog inte riktigt tänka oss in i hur de måste känna sig. Hur man genom att tilldela dessa männikor ett tredje kön – är det något som de skulle vilja? Det finns dock personer som vill byta kön och det måste vara viktigt att så sker för dessa personer.
  Jag har som du förstår alldeles för lite kunskaper om hur det kan vara om man haft oturen att inte bli en man eller kvinna utan något däremellan och du ska ha tack för att du som har erfarenhet genom arbetet ger oss amatörer en bättre förståelse i ”ämnet”.

  När det gäller”normalfördelningskurvan” så har jag ingen aning om denna.

 8. Det är roligt att föra dialog med dig soli! Jag lär mig mycket av dina erfarenheter och det känns roligt att du vill ta in mina.

  Normalfördelningskurvan är lite svår att förklara i ord. En bild av den säger mera så jag ger dig en länk:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Normalfördelning

  Man anser att allt biologiskt är ”normalfördelat” vilket jag översätter så att det är naturligt och ”normalt” att det finns avvikelser…

 9. fairymary – tack för infon och kan ge samma betyg tillbaka ang dialogen.
  Nyheter är ibland svårsmälta och detta är faktiskt ett sådant förslag. Det är dock inte något som jag tänker stoppa. 🙂

 10. Det är ju tur att Fonus är på G – inom en ej alltför avlägsen framtid – så jag slipper ta ställning till den här ”ett kön för alla”-frågan – hälsar Josef B. 😉

 11. Josef – ja, hur det kan bli. Vet vad som kommer härnäst? 🙂

 12. Vem har det 3:e könet?

  http://trollhare.wordpress.com/2010/03/11/lamna-min-kuk-och-fitta-ifred-malin-wollin/

  Som sagt, det finns många teorier om detta.

 13. Hur blir det med fortplantningen – när ALLA har blivit Eunuckiga Hermafroditer

 14. Josef – vad jag vet så är man dubbelkönad – hermafroditer – ska man klara sig på egen hand. 🙂
  Vad vänsterpartister nu har förespråkat har jag inte riktigt fattat och verkar svårsmält för en annan! Att vi skulle få ett kön till måste vara svårt?
  Ett tredje kön kan alltså bli i förlängningen att man ska betraktas som könslös? Vill någon detta?
  Lika bra att jag slutar tänka på detta – gubben börjar på bli för gammal för att tänka ”kön” 🙂

 15. 🙄 🙄 🙄

 16. Josef – jag ser att du stängt av kommentarerna – är det så illa? Du har oförtjänt fått utstå vissa pikar hit och dit och är ju direkt larvigt av dessa förståsigpåare! Materialet är inponerande och blir tydligen för jobbigt för att hänga med i. Deras hjärnor är inte utvecklade för denna mängd av information. 🙂 Jag tror det beror på detta.
  Du måste ha lagt ned många timmar på en sådan sida!
  Lycka till Josef och förtrösta inte. Det gör du säkert inte om jag känner dig rätt. 🙂

  Detta med ett tredje kön är så otroligt att jag nu helt har skippat detta ämne. Kan för lite. 🙂

 17. Nja… – Sören – jag har bara stängt av kommentaren på registret – inget annat blogginlägg = det finns 30 blogginlägg i övrigt att kommentera.

  Registret byter jag ut då och då – och då försvinner kommentarerna där i alla fall – så därför är det ju meningslöst att ha kommentarsfältet öppet just där.

  När jag måste stänga kommentarsfältet – eller förhandsgranska givna kommentarer – då är det nog dags för mig att HELT sluta blogga, tror jag… 💡

 18. Josef – ok, jag såg även detta som du säger nu – gjorde en miss – inte helt oväntat. 🙂

  (Skulle gå med sothinken från min panna till skogen här intill och jag stöp vid återfärden här ute på gårdsplanen – ramlade handlöst och hinken som då var tom hamnade i en snödriva och även gubben fick kraftig markkänning. Kanske jag fick något fel. :-)… då.)

 19. Jo… – Sören – ibland blir Wi ju helt osökt ”flygfarkoster” den glatta årstiden. Jag hoppas att det ej medförde några allvarligare skador vid ”nödlandningen”.

  Apropå kommentarsfältet på mitt register – så har jag öppnat det också nu. Jag kom på att när jag byter ut registret – så kan jag ju radera all text och bara hänvisa till det nya = då blir ju alla kommentarerna kvar.

  Jag upptäckte själv – efter Ditt påpekande – att det ej ser så inbjudande ut – med ett låst kommentarsfält på mitt första blogginlägg.

  Så Taaack ❗ för Ditt påpekande – och ha en bra dag i snödrivorna. 😉

 20. 🙂 🙂


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: