Skrivet av: soli01 | 26 april 2010

Kilometerskatten ett dråpslag…

Det är bra att vi får reda på före valet vad denna rödgröna opposition har tänkt att göra om de vinner valet. Hur denna kilometerskatt kommer att slå mot den tunga trafiken och mot våra matpriser mm har de inte en tanke på. Vi måste ha kvar den tunga trafiken i görligaste mån om vi tänker lite längre än  näsan räcker.

Visst är det bra om vi kunde få höghastighetståg i en framtid,  men att nu satsa minst 207 miljarder på ett bräde är inte samhällsekonomiskt försvarbart. Denna satsning måste ske med omsorg för att inte haverera den viktiga uppgift som den tunga trafiken är för vårt land.

Nu ska denna kilometerskatt vara ett medel för att åstadkomma denna stora förändring. Helt otroligt förslag, som jag ser det och därför måste sådana dumheter stoppas  genom att rösta rätt  i  valet.

Kilometerskatten  blir alltså 1,40/km och utgör därmed en stor fara för vår  mycket viktiga transport av matvaror och annat gods. Pengarna ska ju användas till snabbtåg i stället!

Annonser

Responses

  1. Jag verkar inom transportnäringen och kan bara bittert konstatera att om detta löfte infrias kommer svensk transportnäring gå under. Alternativet blir så dyra transporter att kunden (läs mottagaren) inte har råd att beställa dessa själva och därefter kommer mängder av detaljhandel företag som inte är med i de stora kedjorna gå under.

    Nä gott folk, detta är en dolkstöt utan motstycke mot svenskt näringsliv! Jag är övertygad, nästan åt det religiöst övertygade hållet, att rödgröna röror hör hemma i historieböckerna och ska tas fram enbart för att påminna oss om hur det kunde ha varit!

  2. AlNabone – ja, då förstår du vad detta skulle innebära . Kallas det inte för kilometerskatt och om jag fattade finansminister Borg rätt så skulle den var nästan uppe i 2 kronor. Kunde det gälla per km? Vet du något om detta så är jag öppen för info?

    Det är som du säger ”en dolkstöt” egentligen. De ger sig på en hel näring och deras slutmål är att förinta denna.. Miljöpartiet styr opposition -helt klart.
    Illa, illa.

  3. Mycket illa soli och du uppfattade det helt rätt, 1,40kr / körd km, inte mil alltså… Så helt uppåt väggarna jävla vansinnigt så man blir alldeles matt. De kan flyga och fara!

  4. Detta är faktiskt det samma som att vi inte ska köra lastbil mera då. Detta håller inte och jag anser att förslaget tillika med 2 kr mera/liter bensin klart visar vad de har i ”tankarna”. 🙂 Skulle egentligen gråta, men än är det inte för sent om nu svensken vaknar upp.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: