Skrivet av: soli01 | 11 maj 2010

Sinnesförvirring?

Under partiledardebatten i SVT:s Agenda påpekade statsminister Reinfeldt att Sahlin ville höja skatten för  tre miljoner löntagare.  På detta kontrade Sahlin med att matematiken inte gick ihop. ”Det finns ungefär 7 miljoner löntagare… Det betyder att att fyra miljoner löntagare får sänkt skatt”.  Nu finns det inte så många löntagare här  utan det gäller 4,4 miljoner.  Reinfeldt upplyste då Sahlin om detta och då svarade hon  ”Jag tänker nog på befolkningen snarast” Hoppsan,  hon vet tydligen inte hur stor folkmängd vi har här ens! (9 340 682 är den korrekta siffran)

Det måste vara penibelt att inte känna till antalet löntagare här i landet. Hon aspirerar ju på statsministerposten och då måste man fordra mera.

Det är inte underligt att vänstern är pigga på att lova bidrag när de beräknar skatteintäkterna och utgår från galna siffror. Oroande detta!

Annonser

Responses

 1. Det är alltid farligt att vara företrädd av någon som inte känner fakta.
  Det vore kul att höra hur hon har finansierat de 4 miljoner löntagares (d.v.s de som inte finns) skattesänkningar.

  Sverige måste ju ha en väldigt välskött ekonomi om Mona Sahlin är beredd att sänka skatten för 4 miljoner invånare som inte ens finns.

  Dessvärre vill hon höja den för oss som faktiskt finns.

  Hur bär man sig åt för att komma till den grupp som inte finns, som ska få lägre skatt ?

 2. mrmhalland01 – detta var väl en fadäs i den högre skolan egentligen.
  Det har talats om att det bara gäller de från 40.000/mån som skulle få skattehöjningar, men det är inte riktigt så det är. Visserligen inga högre summor nedanför detta belopp, men det kommer ju även andra skattehöjningar. Olle Munter har en skala på sin blogg som talar om hur det blir med höjningarna.

  Tänk att de i alla fall till sist kröp till korset och anammar de andra tre skattesänkningarna. Det var ju helt tokigt med även dessa tidigare.
  De är tillika ganska så fega denna rödgröna sörja!
  Att de som jobbar ska ha jobbskatteavdrag är mycket bra för de som jobbar och i slutändan även för hela samhället, för skatter måste givetvis tas in. Ju flera som jobbar ju lättare för staten att få det att fungera och då finns det heller lite över åt de som verkligen behöver hjälp.
  Detta är ju redan kända fakta och ingenting nytt, men denna röra verkar inte tänka längre än näsan. 🙂


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: