Skrivet av: soli01 | 14 augusti 2010

LO – FÖRNEKAR SIG ALDRIG

Såg just på tv i kväll hur nu LO ska stödja den rödgröna sörjan. Här är det raka rör och endast denna konstellation som gäller. De skiter totalt i att dess medlemmar kan ha en annan politisk uppfattning ,  men det bekymrar föga. Facket är en skandal och de satsar nu hela 77 miljoner på denna sörja.

Jag har alltid hävdat att facket ska vara för dess medlemmar och blir det inte en förändring måste det bildas ett nytt fack som inte har som huvuduppgift att motarbeta regeringen om den inte har rätt färg. Opartisk är det sista som gäller där.

Vem betalar allt detta?  Det måste ju vara medlemmarna i facket och alla måste väl erkänna att denna ordning måste brytas.

Den reklam de körde med var att vända regeringsmedlemmarna upp och ned på sina foton och dessutom var de gråa i ansiktet och hade stora ögon, De rödgröna var rättvända och hade betydligt med mera färg i ansiktet.

Vad ska man kalla sådant dravel för. Jag tycker det var att gå för långt i sin strävan att erhålla makten.

LO ska hålla sig till sina medlemmar oberoende vad de har för politisk åskådning och jag anser att tiden är mogen att sätta stopp för denna inavel.l.

Annonser

Responses

 1. Facket är en dinosaurie från förr vars syfte sakta spelat ut sin roll. Jag jobbar inom ett stort svenskt bolag som alla år haft ett starkt fackligt inflytande iform av samverkansgrupper och medinflytandeavtal (MIA) och medbestämmandelagen (MBL).

  Under den omorganisation vi nyligen haft har jag kunnat se det fackförbund jag under många år varit medlem i bli fullständigt överkört. De högre ”fackpamparna” är köpta av ledningen och används som marionetter gentemot medlemmarna för att senare övertyga desamma om att det arbetsgivaren gör är ”rätt för bolaget” och ”rätt i tiden”

  Till syvende och sist kan denna strategi mycket väl visa sig vara helt rätt i en marknad som är global men undertonen är dock tydlig. Fotfolket har förlorat de som en gång stod på deras sida och stred för deras sak.

  Fackets tid är nog snart förbi…

 2. Vi ska vara rädda om facket. Ju flera man kan vara vid en konfrontation vid tvister, arbetsgivare och arbetstagare emellan, vinner den starkaste, om inte media lägger sig i förstås. På Volvo var jag med om en vild strejk i mitten på 80-talet. Vi jobbare vann. Förhandlingschefen för företaget åkte på semester och ingnorerade ett möte, vilket resulterade i en vild strejk som pågick i 5 dagar. Totalt deltog ca 80 procent av alla berörda metallmedlemmar. Ca 20 procent fegade ur och vågade inte delta, en del tog t.o.m. ut semesterdagar. Tjänstemännen i SIF hade nyligen haft en konflikt, med företaget och därför fick vi igenom alla våra krav, för naturligtvis hade dessa spetsats till i och med skvaller från tjänstemän, som stödde oss arbetare.

  Men i dagens morderna samhälle, krymper offerviljan och många väljer att stå utanför facket och på så sätt ökar också klyftorna. De som jublar åt ett korrupt fack som LO, är arbetsgivarna. Så här finns bara förlorare, bland jobbarna som förtsätter stödja LO.

  De senaste tio åren innan pension, bytte jag jobb och blev statligt anställd och gick med i ett annat fack. Tack och lov 😆

 3. Det är inget fel på att vara organiserad.
  Felet är att just LO missbrukar medlemmarnas pengar i ett politiskt syfte de inte har medlemmarnas mandat att göra.

  Idag är det få LO-medlemmar som får fackets stöd när de hamnar i en tvist, men de tvingas betala till ett parti som många inte sympatiserar med.

  Detta måste få ett slut !

 4. mrmhalland – ja, när ska detta mygel upphöra och att LO uppför sig som ett fack för arbetarna och inte som nu är insyltad i ett politiskt parti som tar medlemmarnas avgifter även till sitt stöttande. Skandal är det minsta man kan säga om detta.

  Det fack jag varit med i under alla år har skött sig och inte blandat sig i politiken. Facket är bra om det får verka som det är tänkt att ett fack ska uppträda.
  Nu är inaveln skrämmande och fram för allt ohederlig mot de anslutna.

 5. Facket har jag aldrig ifrågasatt utan det är hur nu t ex Lo hanterar sin uppgift.
  De har ett alldeles för stort insyltande i ett enda politiskt parti det är detta jag inte anammar och flera med mig.

  LO kan inte uppträda lika bestämt om det är en socialdemokratisk regering då inaveln alltid hämmar LO:s möjligheter att mera fritt få agera.

 6. Kan det vara så, att även LO tagit emot mutor (pengar från privata sponsorer) som Moderaterna har gjort.

  http://www.nyhetskanalen.se/1.1046700/2009/06/14/moderaterna_vagrar_redovisa_sina_bidrag

  Det tror jag att sossarna också har gjort. Det finns idag inga pengar via fackavgifter som går till LO. Denna koppling avskaffades i början på 80-talet.

 7. Alltså en kopplad del av fackavgiften till Socialdemokraterna, via LO.

 8. Är det någon som kollat evt sedelpressar. Jag förstår ingenting. Pengarna måste någonstans komma ifrån även när det gäller LO. Jag hänger mest upp mig på att ett stort fack – LO – varje val satsar så mycket pengar på ett enda parti och vart de får sina pengar ifrån är tydligen även där en hemlighet.

 9. LO är en organisation, som består av många olika fackförbund. Rätt ska var rätt. 😆

  Men dom kanske gör som andra, lånar pengar ❓


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: