Skrivet av: soli01 | 27 augusti 2010

Har vi en fullvärdig demokrati?

Nej det tycker inte jag. Tar ingen ställning till för eller emot Sverigedemokraterna utan jag tänker mera generellt hur detta parti behandlas av bl a de etablerade partierna och massmedia.

Oavsett om detta parti har rätt eller fel  i sin kritik mot invandrarpolitiken,  måste partiet ha samma rätt att få ut sitt budskap. Håller man inte med om detta tummar man på demokratin. Nu har inte SD samma möjligheter att få ut sitt budskap genom att de bannlyses från debatterna.

Nu  utsätts  partiet för skadegörelse på sina  valstugor och övriga störningar när de framträder – även hot. Inte ett ljud från andra partier att detta  inte får ske.  Flera företrädare för partiet har även  lämnat partiet p g av olika hot.

Man kan konstatera att tidningar, tv och radio i stort sett har tystat ned vad som pågår. I en demokrati ska man  kunna diskutera alla frågor. Det gäller alla partier och de ska kunna framför sitt budskap under likvärdiga villkor. Om vi tvekar att försvara det demokratiska samhället är vi ute på farlig is.

Annonser

Responses

 1. Sverige är demokratiskt heter det men det enda som speglar detta är vår valdagar vart tredje år, i övrigt är vi nog ganska nära diktatur för när pratiet/partierna är valda skiter de fullkomligt i folkets röst…

  Vad främlingsfientligheten dock gjorde har en farbror med en small mustach under näsan och en sprättande högerarm gjort obehagligt uppenbart under 30 och 40-talet… Hans arv bidrar till att de starkt högerorienterade partierna aldrig kan etableras utan folkets skepsism. Tack var detta ”arv” kan de partier som har invandraråsikter av mera extrem art såsom SD, etableras i Sverige…

  Detta faktum är dock mycket motsägelsefullt då var och varannan svensk mer eller mindre är lite smygrasist… Min favorit bland alla uttryck är på frågan om vad någon man känner tycker om invandrare? Svaret blir då ofta:

  ”Jag har ingenting alls emot invandrare… men”…

  Det där ”men” får mig alltid att småle då det speglar ett samhälle där de flesta tycker lite i skymundan men knappast vågar vädra åsikten offentligt…

 2. AlNabone – vad som gör att det kan dyka upp partier som vill motverka en allt för stor invandring är kanske inte så konstig. Vi har ju definitivt misslyckats under de senaste 20 åren med vår invandrarpolitik. Det visar alla våra getton som växer upp som svampar. Ingen utveckling jag kan anamma. Man behöver inte var främlingsfientlig eller kallas rasist om man har den inställningen. Det är att vi bättre måste ta hand om de som kommer hit och att de VILL inordna sig i vårt samhälle. Detta har visat sig ganska så svårt inom vissa grupper som söker sig hit.

  När det gäller valet så är det vart fjärde år vi har val och du missade ett år. Lätt till. 🙂


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: