Skrivet av: soli01 | 17 januari 2011

FRITT FALL

Det verkar som socialdemokraterna nu har det kämpigt. Inte en dag för tidiigt. Det är det  parti som suttit längst vid makten och nu får  känna på hur det är att vara ett oppositionsparti. De klarar inte av detta och nu är det tydligen fritt fall. En viss återhämtning kommer dock  när de fått  ordning på ordförandeposten, annat vore en direkt katastrof för partiet.

Den person som nu väljs som partiordförande är givetvis ytterst viktig för hur denna kräftgång ska sluta.


Responses

 1. Ja, det är verkligen ett ödesval..
  Det verkar som att man avdankade stofiler och återigen en kvinna, just för att hon är kvinna.
  Socialdemokraterna har duktiga politiker, såväl män som kvinnor, ute i landet.
  Men…som i vilket storbolag som helst är det ”inner circle” som gäller…

 2. mrmhalland – visst där har du så rätt. Det finns många ute i landet som säkert är mycket duktiga, men de kommer inte fram p g a den ”inre cirkeln”. Nu har röster höjts för mister Österberg och det måste då bara vara en övergångslösning, anser jag. Han har inget nytt att komma med!
  Att nu oppositionen har bromsat regeringen på viktiga punkter medför att ett nyval måste till om regeringen ska fortsätta att regera!

 3. ”Faller fritt som i en dröm”. En kriminalroman av Leif GW Persson som utkom 2007.

  Faller fritt gör också Reinfeldts regering, något väl alla noterat, under de sista dagarnas turbulens, gällande utförsäljningarna av statliga bolag, enbart för att håva in medel, som slösats på helt onödiga skattesubventioner, till en redan rik befolkning.

  ”Den som står i skuld är inte fri” sagt av Göran Persson i något svagt ögonblick. Kanske borde regeringen ha tagit till sig talesättet, för nu får man själva stå där med mössan i hand och försöka tigga till sig röster från oppositionen.

  Svagt, svagt av en så skrävlande regering, som bara för någon vecka sedan gick ut och jämförde sig med Pippi Långstrump, ni vet Astrid Lindgrens sagofigur som är jättestark. Dock så står man nu med lång näsa och har en kostym likt herr Nilsson, ni vet, den lilla apan i samma saga.

 4. Olle munter – där tror jag du har fel. Inte var det regeringen som jämförde sig med Pippi Långstrump utan det var OSED – mannen! Var det inte så?

 5. Olle Munter – i övrigt så faller man fritt på många håll. 🙂

 6. soli01- Nåja, du har kanske rätt. Men Borg är väl den som mest spätt på, hur stark Sveriges ekonomi är och Reinfeldt är inte långt efter, dom gånger han sagt något. 😆


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: